
Cennet Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 3 yemek kaşığı mısır unu
- 2 yemek kaşığı tereyağı ve sıyıyağ
- 1 adet orta boy kuru soğan
- 1 adet orta boy patates
- 2 diş sarımsak ben havucta koydum yarım
- 2 su bardağı tavuk suyu et suyuda olabilir
- 6 su bardağı sıcak su
- Tuz
- Ben iki tane ilikli kemik suyu kullandım
- Tereyağ
- Kırmızı toz biber
Cennet Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- 2 yemek kaşığı tereyağı koyup, eritin.
- Yapılışı eriyen yağın üzerine 3 yemek kaşığı mısır unu ekleyin.
- Mısır ununu 3 dakika sürekli karıştırarak kavurun.
- Daha sonra 1 adet yarım havuç, orta boy patates, 1 adet orta boy soğan ve 2 diş sarımsağı orta büyüklükte kesin.
- Kestiğiniz patates, soğan ve sarımsağı kavrulan mısır ununun üzerine koyun.
- Kavurulan sebzelerin üzerine tavuk veya et suyunu ve sıcak suyu ekleyin sebzeler yumuşayınca blendırdan geçin.
- Üzerine tereyağ, biber yakın .Olmazsa olmazı tereyağ bu tarifin.