Cennet Çorbası Tanımı İçin Gereçler
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 2 yemek kaşığı mısır unu
- 1 orta uzunluk patates
- 1 soğan
- 2 diş sarımsak
- Yaklaşık 1.5 litre su
- Tuz
- Karabiber
- Sıvıyağ
- Toz biber
Cennet Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Tenceremize tereyağımızı alıp eritiyoruz. Yakmadan mısır unumuzu ek edip hafif rengi dönene kadar kavuruyoruz.
- Soğan sarımsak ve patateslerimizi ek edip çeviriyoruz.
- Üzerine suyumuzu koyup sebzelerimiz yumuşayana kadar pişiriyoruz.
- Tuz ve karabiberimizi ek edip blenderden geçiriyoruz.
- Başka bir tavada sıvı yağ ile toz biberimizi yakıyoruz.
- Çorbamız servise hazır. Kaseye aldıktan sonra üzerine toz biberli sosumuzdan ek edip sunuma hazır hale getiriyoruz. Herkese afiyet olsun. ????????.