bilgisayarci
FD Üye
Cennet Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 3 yemek kaşığı mısır unu
- 1 adet soğan
- 1 adet patates
- Tuz
- Karabiber
- 1 çay bardağı sarımsak tozu (1 diş sarımsak da olur)
- 2 su bardağı tavuk suyu (Bulyonda olur)
- 5 sıcak su bardağı sıcak su
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 çay kaşığı toz biber ya da pul biber
Cennet Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk evvel soğan ve patates iri biçimde doğrayıp kenar koyalım.
- Tencere yağ atarak eritelim.
- Tereyağı eridikten sonra mısır unu kavuralım.
- Pembeleșinceye denk karıştıralım.
- Daha sonra iri biçimde doğradığımız soğan ve patates içine atalım.
- Tencerenin içine sarımsak tozu ve baharatlarını içine atalım (eğer sarımsak tozu yoksa patates ve soğandan sonra iki diş sarımsak atalım).
- Ardından sıcak su ve tavuk suyunu tencere ek edelim yavaş yavaş karıştıralım çorbamızı patates ve soğanlar yumuşayıncaya kadar karıştıralım.
- Bir bilendir yardımı ile çorbamızı karıştıralım ezelim güzelce.
- Tavaya bir çay bardağı yağ koyalım erisin sonra toz biber yada pul biber atalım iki çay kaşığı eritelim.
- Servis yaptığımız vakit çorbayı kaselere bölerek üzerine sosumuzu dökelim.Şimdiden afiyet olsun ????????????.