bilgisayarci
FD Üye
Cennet Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kesim tavuk göğsü
- 2 yemek kaşığı tereyağı(yoksa sıvı yağ kullanabilirsiniz)
- 3 yemek kaşığı mısır unu
- 1 adet soğan
- 2 adet patates
- 2 diş sarımsak
- Tuz
- Karabiber
- 1 çay kaşığı sarımsak toz
- 2 su bardağı tavuk suyu
- 5 su bardağı sıcak su
- Sıvı yağ
- Toz biber
Cennet Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tavuk göğsünü tencereye alıp 1,5 litre suda yumuşayana kadar haşlayalım.
- Yumuşayan tavuğun suyunu ayırıp tavuğu çok küçük kesimlere bölelim.
- Tencereye tereyağını alıp eritelim. Mısır ununu ek edip 2 dakika kavuralım.
- Büyük doğranmış soğan patates ve sarımsağı ek edip 3-4 dakika kavuralım.
- Tuzu,karabiberini ek edip ayırdığımız tavuğun suyunu ekleyelim.
- Sebzeler yumuşayana kadar pişirelim.
- Pişen çorbayı blendrdan geçirelim.
- Ardından tavukları ek edip 5 dakıka daha kaynatalım.
- Sosu için sıvı yağ ve toz biberi hafifi yakıp üzerine gezdirelim. Afiyet olsun.