
Cennet Hurmalı İrmik Tatlısı Tanımı İçin Materyaller
- 1 litre süt (6 su bardağı) 200ml
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı irmik
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 yemek kaşığı chia tohumu (Siz bir kaşık mavi haşhaş da kullanabilirsiniz 1 yemek kaşığı)
- 1 paket vanilya
- 4 tane amme
- 2 kaşık şeker
- 1 çay bardağı fındık
- Şayet cıvık oldu derseniz 2 adet bisküvi ekleyebilirsiniz
Cennet Hurmalı İrmik Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Bir tencereye süt, şeker ve irmiği, nişastayı alıyoruz. Daima karıştırarak, orta ateşte pişiriyoruz.
- Kaynamaya yakın, chia tohumunu ekleyip, 1-2 taşım kaynatıyoruz. Mavi haşhaş da olur. Ocaktan alıp, vanilyasını ve tereyağını ekliyoruz. Güzelce çırpıyoruz. Kaselere üçte bir dolduruyoruz. Soğumasını bekliyoruz.
- Üzeri için 4 ammeyi 2 kaşık şekerle blendırdan geçirin soğuyan tatlımızın üzerine doldurup fındık serpiştiriyoruz. Afiyet olsun.
- Ammeli sosumuzu pişirmiyoruz tatlımızı 24 saatte tüketelim ammeler pişmeyince 2. Gün bozulabilir.