Cennet Hurması Kurutması Tarifi İçin Malzemeler
- 10 kg cennet hurması ( miktar size kalmış, az sararmış veya yeşil)
- 5 yaprak defne
- 10 adet karanfil
- 1 tatlı kaşığı kekik
- İp
Cennet Hurması Kurutması Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Hurmaları yıkayın. Kabuklarını ince ince soyun. Bir tencereye sıcak su alın kaynatın. İnce bir tülbente kekik, defne ve karanfili koyup bağlayın. Suyum içine atın.
- Hurmaları saplarından bağlayın birbirine değmeyecek şekilde. Sonrasında kaynaya suya koyun 3 dk kaynayın ve asın.
- Hurmaların birbirine değmemesi çok önemli güneş gören yerde kurutun.
- İlk haftasına yağmur görmemesi çok önemli. Akşam üsten çiğ gelemeyen bir yere asın.
- Kuruduktan sonra üstünde pudra şeker çıkar anlarsınız afiyet olsun.