Cennethurmalı Muhallebi Tanımı İçin Gereçler
- 1 bardak un
- 1 bardak şeker
- 1 litre süt
- 4 adet olgunlaşmış cennet hurması
- 1 paket krema
- 2 yemek kaşığı mavi haşhaş
Cennethurmalı Muhallebi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle tencereye süt, un ve şekeri alıp karıştıralım.
- Sonra ocağa alıp kaynatalım. Daima karıştırarak kaynama gelince haş haş ekleyip ocağın altını kapatalım.
- Ocaktan aldıktan sonra 1 paket krema ekleyip mikserle çırpalım pürüzsüz olacak.
- Sonra kaselere boşaltalım eşit biçimde yarı yarıya robottan 4 adet soyduğumuz hurmaları yeterlice çekelim.
- Sonra onları da muhallebinin üzerine eşit halde bırakalım.
- Soğuyan muhallebi afiyetle servis edelim ????.