Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Cepli Poğaça

Cepli Poğaça
0
92

yasuo

FD Üye
Katılım
Şub 14, 2021
Mesajlar
21,219
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
75
cepli-pogaca.jpg

Cepli Poğaça Tanımı İçin Materyaller

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağından bir parmak eksik sıvı yağ
  • 1 su bardağı soda
  • 2 adet yumurta sarısı üzerine beyazı hamura
  • 1 paket kuru maya (Yoksa yarım paket yaş maya)
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un yaklaşık 6 su bardağı yinede denetimli ekleyin
Hamuru Açmak İçin
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
Orta Katları İçin
  • Marul
  • Kaşar peyniri
  • Beyaz peynir
  • Domates

Cepli Poğaça Tanımı Yapılışı

  1. Un hariç bütün materyalleri uygun bir kaba alıyoruz güzelce karıştırıyoruz.
  2. Daha sonra yavaş yavaş un ek ederek hamurumuzu yoğuruyoruz yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
  3. Hamurumuzu bir saat mayalanmaya bırakıyoruz mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde bezler yapıyoruz.
  4. Elimizle hamuru tatlı tabağı büyüklüğünde açıyoruz bir fırçayla sıvı yağ sürüp ikiye katlıyoruz.
  5. Deklare sıvı yağ sürüp dörde katlıyoruz yağlı kağıt sermiş olduğumuz fırın tepsisine yerleştiriyoruz.
  6. 15 dakika tepsi mayası yaptıktan sonra üzerine yumurta sarısı sürüp 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
  7. Pişen poğaçalarımız soğuduktan sonra orta katlarına domates peynir marul koyarak servis yapıyoruz deneyenlere afiyet olsun.
 
858,498Konular
982,569Mesajlar
30,318Kullanıcılar
pikachu -88Son üye
Üst Alt