
Cepli Poğaça Tanımı İçin Materyaller
Hamur için gereçler;
- 2 adet yumurta (1 inin sarısı üzerine sürmek için ayrılacak)
- 2 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağından bir parmak eksik sıvıyağ
- 1 yemek kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 paket instant maya
- 7 -7 buçuk su bardağı kadar un( unu azar azar ekleyelim markasına nazaran değişiklik gösterebilir)
- Sıvı yağ
- Marul
- Domates
- Salatalık
- Kaşar peyniri
- Salam
Cepli Poğaça Tanımı Yapılışı
- Un hariç hamur için başka materyaller bir kapta evvel el çırpıcısı ile karıştırılır.
- Akabinde un eklenerek yoğurulmaya başlanır.
- Unu azar azar ekleyelim.
- Hamur elimizi bırakmaya başlayınca olmuş demektir. Çok katı bir hamur olmasın.
- Yaklaşık bir saat hamuru mayalandırmak için bekliyoruz.
- Mayalanan hamurdan yumurtadan biraz büyük bezeler alarak elimizle yuvarlıyoruz. (ben bezelerimi biraz büyük tuttum 11 adet poğaça çıktı, küçük beze yaparak daha çok elde edebilirsiniz)
- Aldığımız bezeleri pasta tabağı genişliğinde elimizle genişletip ortasına yarım daire biçiminde yağlıyoruz.
- Akabinde yarım daire olacak biçimde katlıyoruz ve tekrar yarım dairenin yarısını yağlayıp ikinci ke katlıyoruz.
- Hamurumuz muska formunu alacak.
- Tüm bezeleri yağlayıp katlayarak yağlı kağıt serili fırın tepsisine diziyoruz.
- Üzerine yumurta sarısı ve susam sürerek evvelden ısıtılmış 190 derece fırında alt üst ayarda üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz.
- Pişen poğaçaları birinci sıcağı çıkınca ortalarına marul ince dilimlenmiş kaşar domates salatalık ve salam ile servis edebilirsiniz.