Cepli Poğaça Tanımı İçin Gereçler
Hamuru için;
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- 1 paket yaş maya
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı tereyağ eritiyoruz( içine sürmek için )
- 1 adet yumurta
- 1 kilodan fazla un
- Çörek otu
- Salam
- Domates
- Kaşar peyniri
- Marul
Cepli Poğaça Tanımı Yapılışı
- Materyalleri yoğurma kabına alıyoruz, yumuşak bir hamur elde ediyoruz, mayalanmaya bırakıyoruz.
- Mayalanan hamuru bezelere ayırıyoruz.
- Bezeleri merdane yardımıyla açarak içine tereyağ sürüyoruz üst üste katlayarak tepsiye yerleştiriyoruz.
- 10-15 dk tepsi mayası veriyoruz.
- Üzerine yumurta sarısı sürüyoruz, çörek otu serpiyoruz.
- 200 derece fırında kızarana kadar pişiyoruz.
- Poğaçaların ortasını yavaşça açarak dilimlediğimiz domatesleri ,kaşarı,salamı ve marulu koyuyoruz afiyet olsunn????????.