Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Cepli Poğaça

Cepli Poğaça
0
24

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
cepli-pogaca-9.jpg

Cepli Poğaça Tanımı İçin Gereçler


Hamuru için;
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 paket yaş maya
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı tereyağ eritiyoruz( içine sürmek için )
  • 1 adet yumurta
  • 1 kilodan fazla un
  • Çörek otu
İçi için;
  • Salam
  • Domates
  • Kaşar peyniri
  • Marul

Cepli Poğaça Tanımı Yapılışı

  1. Materyalleri yoğurma kabına alıyoruz, yumuşak bir hamur elde ediyoruz, mayalanmaya bırakıyoruz.
  2. Mayalanan hamuru bezelere ayırıyoruz.
  3. Bezeleri merdane yardımıyla açarak içine tereyağ sürüyoruz üst üste katlayarak tepsiye yerleştiriyoruz.
  4. 10-15 dk tepsi mayası veriyoruz.
  5. Üzerine yumurta sarısı sürüyoruz, çörek otu serpiyoruz.
  6. 200 derece fırında kızarana kadar pişiyoruz.
  7. Poğaçaların ortasını yavaşça açarak dilimlediğimiz domatesleri ,kaşarı,salamı ve marulu koyuyoruz afiyet olsunn????????.
 
858,478Konular
981,296Mesajlar
29,563Kullanıcılar
Malin.Son üye
Üst Alt