Cepli Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 1 su bardağı süt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağından bir parmak eksik ılık su
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı kuru maya
- Tuz
- Alabildiğince un (yaklaşık 4 su bardağı un kullandım markaya göre değişir).
- Sıvıyağ
- 1 yumurta
- Çörek otu
Cepli Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Hamuru için un hariç bütün malzemeleri derin bir kaba aldım elenmiş unu yavaş yavaş ilave ederek yoğurdum.
- Yarım saat dinlendirdim.
- Hamuru 12parçaya böldüm.
- Herbirini yuvarlayarak tatlı tabağı büyüklüğünde açtım.
- Üzerine sıvı yağ sürdüm.
- İkiye katlayıp tekrar üste kalan kısmına sıvı yağ sürdüm.
- Tekrar ikiye katlayıp yağlı kağıt serili tepsime dizdim.
- Bütün hamur bitince tepsinin üzerini kapatıp yarım saat bu şekilde dinlendirdim.
- Üzerine çarptığım yumurtayı sürüp çörek otu serptim.
- 200derece önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirdim.
- Fırından çoktan poğaçaların üzerine bez örttüm.
- Ilıyınca içini dilimlenmiş kaşar, domates ve marul ile doldurarak servis yaptım. Deneyeceklere afiyet olsun.