elektronikci
FD Üye
Cepli Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
Malzemeleri için :
- 2 adet yumurta (Sarısı üstüne )
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- 2 paket 11 gramlık toz maya
- Ya da bir paket yaş maya
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 1 yemek kaşığı tuz
- Alabildiği kadar un (Yumuşak bir hamur olacak)
- Arasına sürmek için sıvı yağ
- Kıvırcık,salam,beyaz peynir yada kaşar
Cepli Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Hamur için sütü ılıtıp mayayı üzerine döküp eritiyoruz.
- Tum sıvı malzemeleri ekledikten sonra kalan malzemeleri ekleyip unu ilave etmeye başlayın.
- Kusura bakmayın un için net ölçü belirlemedim.
- Yumuşak bir hamur olunca toparlayıp mayalanması için üstünü kapatıyoruz.
- Mayası geldikten sonra orta büyüklükte bezelere ayırıp elimizle yuvarlak sekil veriyoruz. Bu aşamada elimizi sıvı yağa batırıp yaparsak hem kolay olur hemde cep kısımları pisince rahat açılır.
- Yuvarlak olan hamuru yağlayıp önce iki kat sonra 4 kat yapın.
- Üzerine yumurta sarısı ve susam ile fırınlayabilirsiniz.
- Ben 200 derecede pişirdim siz fırınınıza göre ayarlayın lütfen. Videolu yapımı için instagram sayfamı ziyaret edebilirsiniz @yaseminin_mutfagi_.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.