Cepli Sandviç Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ılık süt
- 1,5 su bardağı ılık su
- 1,5 yemek kaşığı toz şeker
- 1 paket toz maya
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta beyazı ( sarısı üzerine )
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Sıvı yağ
- Domates, peynir, kıvırcık
Cepli Sandviç Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yoğurma kabına ılık sütü ve suyu şekeri ve mayayı alıp karıştırıyoruz. Ardından sıvı yağı, tuzu ve yumurta beyazını da ekliyoruz. Unu kontrollü bir şekilde koyup yoğuruyoruz çok hafif ele yapışan yumuşak hamur olacak.
- Üzerini kapatıp 1 saat mayalandırmaya bırakıyoruz.
- Mayalanan hamur mandalina büyüklüğünde bezeler yapıyoruz.
- Her bezeyi elimizle açıp üzerine sıvı yağ sürüyoruz katlayıp tekrar sıvı yağ sürüyoruz, resimdeki gibi ve pişirme kağıdı ile fırın tepsisine diziyoruz.
- Üzerlerine yumurta sarısına az sıvı yağ koyup karıştırıp poğaçaların üzerine sürüyoruz ve az susam serpiyoruz.
- 180 derece fırında 25-30 dk üzeri kızarana kadar pişirelim.
- Pişen poğaçalar ılıyınca aralarına domates marul peynir veya kaşar koyabilirsiniz salamda olur istediğinizi koyabilirsiniz, afiyet olsun????????.