Çerez Kurabiye Tanımı İçin Materyaller
- 125 gram margarin
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı dolusu pudra şekeri
- 1 yumurta (beyazı hamura sarısı üzerine sürülecek)
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2,5 yahut 3 su bardağı un yaklaşık
- 2 yemek kaşığı dolusu çörek otu (dere otu da ek edilebilir hamura daha da lezzetli oluyor)
Çerez Kurabiye Tanımı Yapılışı
- Yumurta sarısını ayırıyoruz.
- Margarini eritip soğuduktan sonra tüm materyalleri karıştırıyoruz.
- Güzelce yoğurun misketten biraz büyük biçimler verip üzerine yumurta sarısını sürerek 180 derecelik fırında üzeri kızarınca çıkarıyoruz.