Çerkez Tavuğu Tanımı İçin Materyaller
- 1 adet tavuk ğöğsü
- 2 su bardağı tavuk suyu
- 1,5 su bardağı rondodan çekilmiş ceviz
- 4 dilim bayat ekmek
- 1 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- Yeteri
- Kadar tuz
- Zeytinyağı
- Tozbiber
Çerkez Tavuğu Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Tavuğu düzgünce pişene kadar haşlıyoruz. Piştikten sonra didikleyip minik minik bölüyoruz.
- Ekmekleri tavuk suyunun yarısıyla yani 1 bardağıyla ıslatıyoruz başka kalanını tavuğu karıştırırken ekliyoruz.
- Cevizleri rondodan geçiriyoruz ıslatmış olduğumuz ekmekleri ve sarımsağı da ekleyip tekrar rondodan geçiriyoruz.
- Bu karışımı didiklenmiş tavuğun üzerine ekliyoruz baharatını tuzunu ve kalan 1 bardak suyuda ekleyip kaşık yardımıyla güzelce ezerek karıştırıyoruz.
- Daha sonra servis tabağına alıp üzerine zeytinyağı ve tozbiberi yakıp gezdiriyoruz. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun????.