Çerkez Tavuğu Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı haşlanmış ve didiklenmiş tavuk göğsü
- 5-6 adet bayat ekmek içi
- 2 diş sarımsak
- 3 su bardağı tavuk suyu
- 1 su bardağı dövülmüş ceviz içi
- Tuz
- Karabiber
- Kırmızı pul biber
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
Çerkez Tavuğu Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Benim önceden haşlanmış ve didiklenmiş tavuğum vardı. Sizin yoksa eğer öncelikle tavuğu haşlayıp didikleyin.
- Bir tencereye ekmek içi ve rendelenmiş sarımsağı ve tavuk suyunu dökerek dibinde bir miktar suyu kalana kadar pişirelim.
- Ocağın altını kapatıp, tavukları ve cevizi de katalım.
- Tuz ve karabiberini atalım. Servis tabağımıza alalım.
- Servis etmeden önce de yağı kızdırıp, pul biberi yakıp, yemeğimizin üzerinde gezdirelim. Afiyet olsun