
Çeşm-i Nigar Çorbası Tanımı İçin Gereçler
- 1 su bardağı kırmızı mercimek
- 1 soğan rendesi
- 2 diş sarımsak rendesi
- 1 dolu yemek kaşığı un
- Sıvı yağ
- Gereğince sıcak su
- Tuz
- 1 yumurta sarısı
- Yarım limon suyu
- 1 paket süt
- 1 paket krema
- Sıvı yağ
- Pul biber
- Kırmızı toz biber
- Nane
Çeşm-i Nigar Çorbası Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Tencereye yıkanmış mercimek ve su koyun kaynatın pişince bir kenara alın. Farklı bir tencereye sıvı yağ soğan ve sarımsak koyun kavurun.
- Akabinde un ekleyin yavaşça kavurun daha sonra mercimeği ve suyunu ekleyin 15 dakika kadar kaynatın.
- Farklı bir kâse ye terbiyesini hazırlayın çorbadan 1 kepçe alıp karıştırın daha sonra hepsini tencereye dökün.
- Uygunca karıştırın 1 taşım kaynatın sos tavasında sosunu hazırlayın çorbanın üzerine dökün. Afiyet olsun şimdiden ????