teknolojiuzmani
FD Üye
Çeşm-i Nigar Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet soğan
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 su bardağı kırmızı mercimek
- 1 dolu yemek kaşığı un
- 6 su bardağı kaynamış su
- Tuz
- 1 tatlı kaşığı çeşni
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 1,5 tatlı kaşığı kuru nane
- 1 limon suyu
- 1 yumurta sarısı
- Yarım su bardağı süt
Çeşm-i Nigar Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Soğanı yemeklik doğrayıp uygun bir tencereye alıyoruz.
- Zeytinyağ ekleyip ocakta kavuruyoruz .
- Daha sonra unu ilave edip 1-2 dk daha kavurduktan sonra mercimeği yıkayıp ilave edip güzelce karıştırıyoruz.
- Su, tuz ve çeşniyi ilave edip mercimek pişene kadar orta ateşte pişiriyoruz pişen çorbayı blendırdan geçiriyoruz .
- Tereyağ ,kuru nane, toz biberi uygun bir tavaya alıyoruz ocakta kavurup çorbamıza ekleyip güzelce karıştırıyoruz.
- Terbiyesi için; Limon suyu, süt ve yumurtayı bir kaba alıp çırpma teli ile karıştırıyoruz.
- Çorbamızdan bir kepçe ilave edip karıştırıyoruz.
- Tekrar bir kepçe daha ilave edip karıştırıyoruz.
- Sonra terbiyemizi çorbamıza karıştırarak yavaş yavaş ilave ediyoruz deneyenlere afiyet olsun.