Çeşm_i Nigar Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- Yarım çay bardağından bira az sıvı yağ
- 1 adet soğan
- 1 yemek kaşığı un
- 1 su bardağı kırmızı mercimek
- 1.5 litre kaynamış su
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 limon suyu ( ben yarım limon suyu kullandım tam da kullanılabilir)
- Yarım su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- Biraz kuru nane
- Biraz tuz
- Biraz kırmızı toz biber
- İsteyen pul biber de atabilir (ben kullanmadım)
Çeşm_i Nigar Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk olarak yağda soğanları biraz kavuralım.
- Kavrulan soğanlara un ekleyelim konusu gidene kadar kavurma sürecine devam edelim.
- Sonra mercimekleri ekleyip kavuralım 2 dk kadar.
- Üzerine kaynamış su ekleyip mercimekler yumuşayana kadar kaynatalım.
- Yumuşayınca blenderden geçirelim pürüzsüz bir kıvam alsın.
- Ayrı bir kapta yumurta sarısı süt ve limon suyunu çırpalım.
- Kaynayan çorbadan biraz alıp bu karışıma ekleyelim ki ılıştırma sürecini yapalım kesilmesin.
- Sonra çorbaya hem ekleyin hem karıştırın bu etapta çok az daha kaynatın.
- Son olarak üzerine sosunu yakın.
- Tereyağ eridikten sonra baharatları ekleyin.
- Çorbaya katıp karıştırın.