Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Çeşm_i Nigar Çorbası

Çeşm_i Nigar Çorbası
0
65

dagcı

FD Üye
Etkileşim
3
F-D Coin
66

Çeşm_i Nigar Çorbası Tanımı İçin Malzemeler

• Yarım çay bardağından bira az sıvı yağ
  • 1 adet soğan
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı kırmızı mercimek
  • 1.5 litre kaynamış su
Terbiyesi için
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 limon suyu ( ben yarım limon suyu kullandım tam da kullanılabilir)
  • Yarım su bardağı süt
Sosu için
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • Biraz kuru nane
  • Biraz tuz
  • Biraz kırmızı toz biber
  • İsteyen pul biber de atabilir (ben kullanmadım)

Çeşm_i Nigar Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. İlk olarak yağda soğanları biraz kavuralım.
  2. Kavrulan soğanlara un ekleyelim konusu gidene kadar kavurma sürecine devam edelim.
  3. Sonra mercimekleri ekleyip kavuralım 2 dk kadar.
  4. Üzerine kaynamış su ekleyip mercimekler yumuşayana kadar kaynatalım.
  5. Yumuşayınca blenderden geçirelim pürüzsüz bir kıvam alsın.
  6. Ayrı bir kapta yumurta sarısı süt ve limon suyunu çırpalım.
  7. Kaynayan çorbadan biraz alıp bu karışıma ekleyelim ki ılıştırma sürecini yapalım kesilmesin.
  8. Sonra çorbaya hem ekleyin hem karıştırın bu etapta çok az daha kaynatın.
  9. Son olarak üzerine sosunu yakın.
  10. Tereyağ eridikten sonra baharatları ekleyin.
  11. Çorbaya katıp karıştırın.
Çeşm_i Nigar Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

Similar threads

Çeşmi Nigar Çorbası Tanımı İçin Malzemeler Çorba için; 1 tane soğan (doğranmış)3 yemek kaşığı sıvı yağ1 yemek kaşığı tepeleme un1 su bardağı mercimek1 tatlı kaşığı tuz6 su bardağı su Terbiyesi için; 1 adet yumurta sarısı1 su bardağı süt1/2 (yarım) limon suyu Üzeri için; 2 yemek kaşığı tereyağı1...
Cevaplar
0
Görüntüleme
74
Çeşmi Nigar Çorbası Tanımı İçin Malzemeler 1 su bardağı kırmızı mercimek1 büyük soğan4 yemek kaşığı un7 su bardağı su (biraz et suyu yada tavuk suyu da kulanabilirsiniz)2 yemek kaşığı tereyağTuz karabiber Terbiyesi için: 1 su bardağı süt1 adet yumurta1 adet limonun suyu Üzeri için: 2 yemek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
78
Çeşmi Nigar Çorbası Tarifi İçin Malzemeler 3 yemek kaşığı sıvı yağ1 adet kuru soğan1 diş sarımsak1 su bardağı kırmızı mercimek2 yemek kaşığı unSu ( koyu kıvam sevenler olabilir suyu kendinize göre ayarlayabilirsiniz diye miktar yazmadım bende göz kararı ayarladım)KimyonTuzUn Terbiye için; Yarım...
Cevaplar
0
Görüntüleme
36
Çeşmi Nigar Çorbası Tanımı İçin Malzemeler 1 adet kuru soğan1 çay bardağı sıvı yağ4 yemek kaşığı un1 su bardağı kırmızı mercimek2 litre su (10 su bardağı)Tuz Terbiyesi için: 1 su bardağı süt1 adet limonun suyu2 adet yumurta sarısı Sosu için: TereyağıNanePul biber Çeşmi Nigar Çorbası Tanımı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
56
Çeşmi Nigar Çorbası Tarifi İçin Malzemeler 1 su bardağı kırmızı mercimek1 adet soğan1 yemek kaşığı unSıvıyağBiraz tuzSu Sosu için; 1 yemek kaşığı tereyağ1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber1 tatlı kaşığı kuru nane Terbiyesi için; 1 adet yumurta sarısıYarım su bardağı sütYarım limon suyu Çeşmi...
Cevaplar
0
Görüntüleme
44
858,476Konular
981,279Mesajlar
29,555Kullanıcılar
Üst Alt