Çeşmi Nigar Çorbası (Akşam Yemeklerinizin Vazgeçilmezi Olacak ) Tanımı İçin Gereçler
- 1 adet kuru soğan
- 1 su bardağı kırmızı mercimek
- 1 yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 7 su bardağı sıcak su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yumurta sarısı
- 1 çay bardağı süt
- 1/2 (yarım) limon suyu
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
- 1 tatlı kaşığı pulbıber
Çeşmi Nigar Çorbası (Akşam Yemeklerinizin Vazgeçilmezi Olacak ) Tanımı Yapılışı
- Bir adet soğanı küçük kesimler halinde doğruyoruz yağı ek ediyoruz kavuruyoruz.
- Unu ek ediyoruz bir ölçü daha kavuruyoruz.
- Mercimeği yıkıyoruz ek ediyoruz suyunu ekliyoruz haşlanana kadar kaynatıyoruz.
- Kaynayan mercimeği blenderla eziyoruz pürüzsüz bir kıvamda olacak halde.
- Bir yumurta sarısı ve sütü limonu çırpıyoruz çorbadan bir kepçe kadar terbiyesine ek edip tamamını çorbaya ekliyoruz bir taşım kaynatıyoruz.
- Bir tavada tereyağı ve baharatları kızdırıyoruz pişen çorbaya ekliyoruz. Çorbamız hazır.