elektronikci
FD Üye
Çeşmi Nigar Çorbası (Muhteşem Bir Lezzet) Tarifi İçin Malzemeler
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet kuru soğan
- 1 yemek kaşığı un(hafif tepeli)
- 1 su bardağı mercimek(yıkanıp süzülmüş)
- 1,5 litre su
- Yeterince tuz
- 1 adet yumurta sarısı
- Yarım limonun suyu
- Yarım su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber/pulbiber
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
Çeşmi Nigar Çorbası (Muhteşem Bir Lezzet) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tencereye yarım çay bardağı sıvı yağ alalım ve üzerine küçük doğranmış soğanları ilave ederek hafif pembeleşinceye kadar kavuralım.
- İçerisine 1 yemek kaşığı unu ilave ederek unun kokusu çıkana kadar kavuralım.
- Yıkayıp suyunu süzdüğümüz mercimekleri de ekleyerek bir iki dk kavuralım.
- Üzerine 1,5 litre suyu dökelim orta ateşte mercimekler yumuşayıncaya kadar pişireli.
- Mercimek pişerken köpükler oluşabilir kaşık yardımıyla köpüklerini tencerenin üzerinden alalım.
- Mercimek pişerken terbiyesini hazırlayalım,bir kasede yumurta sarısı,limon suyu ve sütü çırpalım.
- Pişen mercimek çorbamızı blendırdan geçirerek pürüzsüz kıvam aldıralım ve çorbadan birkaç kepçe olarak terbiyenin içine dökerek karıştıralım ve terbiyenin ılımasını sağlayalım.
- Çorbamızı sürekli karıştırarak hazırladığımız terbiyeyi çorbaya dökelim ve 4-5 dk pişirerek ocağı kapatalım.
- Sosu için küçük bir tencereye tereyağı alarak eritelim.
- Yüksek ateş kullanmayın yağımız yanmasın,kırmızı biber ve naneyi ekleyerek karıştıralım ve bu sosu tencereye dökerek çorbayı karıştıralım,çorbamız hazır deneyecek arkadaşlarıma afiyet olsun .