Çeşmi Nigar Çorbası Tanımı İçin Gereçler
- 1 su bardağı kırmızı mercimek
- 1 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- Tuz
- 5 su bardağı sıcak su
- 1 su bardağı süt
- 1 yumurta sarısı
- Yarım limon suyu
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Pul biber
- Nane
Çeşmi Nigar Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle soğan ve sarımsakları küp küp doğrayıp sıvı yağ döktüğümüz tencereye koyup kavuruyoruz.
- Un ekleyip kokusu çıkana kadar kavuruyoruz.
- Daha sonra mercimekleri ekleyip suyunu ve tuzunu koyup tencerenin kapağını kapatıyoruz ve kısık ateşte pişiriyoruz.
- Piştikten sonra blenderden geçiriyoruz.
- Daha sonra çorbanın içerisine terbiyesini hazırlayıp döküyoruz ve çorbayı 5 dakika daha kaynatıyoruz.
- En son üzerine sosunu hazırlayıp döküyoruz.Ve servise hazır ????