elektronikci
FD Üye
Çeşmi Nigar Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı kırmızı mercimek
- 1 büyük soğan
- 4 yemek kaşığı un
- 7 su bardağı su (biraz et suyu yada tavuk suyu da kulanabilirsiniz)
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- Tuz karabiber
- 1 su bardağı süt
- 1 adet yumurta
- 1 adet limonun suyu
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- Kırmızı biber
- Arzuya nazaran kuru nane
Çeşmi Nigar Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Geniş bir tencereye tereyağını yada sıvı yağ ekleyip yemeklik doğranmış soğanı kavuruyoruz.
- Daha sonra unu ekleyip unuda kokusu çıkana kadar kavuruyoruz.
- Yıkayıp suyunu süzdüğümüz mercimeği ekliyoruz. Şöyle bir çevirdiğimiz mercimeğin üstüne suyu ekliyoruz.
- 7 su bardağı ekledim tahminen farklılık gösterebilir az gelirse eklersiniz. (unu ne kadar aldığınız bile farkedebilir).
- Mercimeği haşlanmaya bırakıyoruz.
- Bu ortada başka bir kapta süt yumurta ve limon suyunu çırpıp terbiyesini hazırlıyoruz.
- Mercimek güzelce pişince altını kısıyoruz kenara alıyoruz ve blenderden geçiriyoruz.
- Daha sonra terbiyesini azar azar çırpa çırpa ekliyoruz çorbaya.
- Güzelce karışınca tekrar ocağa alıyoruz ve orta sıra karıştıra karıştıra bir on dakika daha kaynatıyoruz.
- Suyu bu kademede azalırsa biraz kaynamış su eklersiniz.
- En son tuz ve karabiberi ekleyin.
- Küçük bir tavada tereyağını eritin ve kırmızıbiber isteğe nazaran de kuru nane ile karıştırın.
- ervis ederken çorbamızın üzerine gezdirin. Limon ile servis edebilirsiniz.