Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Ceviz Dolgulu Kadayıf Tatlısı

Ceviz Dolgulu Kadayıf Tatlısı
0
118

klimaci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
37,992
Etkileşim
2
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
90

Ceviz Dolgulu Kadayıf Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler

  • 500 g kadayıf
  • 150 g tereyağ
  • 1 kase ceviz
Şerbeti için:
  • 2.5 su bardağı şeker
  • 2.5 su bardağı su
  • 3-4 damla limon suyu

Ceviz Dolgulu Kadayıf Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Öncelikle şerbeti için suyu ve şekeri tencereye alıp karıştırıyoruz ve kaynamaya başlayınca limonu ekleyip 4-5 dk düşük ısıda kaynatıyoruz.
  2. Şerbet soğurken tereyağını uygun bir tavada eritiyoruz.
  3. Ufaladığımız kadayıfa tereyağ gezdirip uygunca yediriyoruz.
  4. Muffin kalıplarına kadayıfın yarısını hisse edip çay bardağının alt kısmıyla bastırıyoruz.
  5. Cevizden koyup kadayıfın başka yarısını hisse edip tekrar çay bardağı ile bastırıp 190 dereceye ısıttığımız fırında üzerleri güzelce kızarana dek pişiriyoruz.
  6. Pişen tatlıyı muffin kalıplarından çıkarıp borcama alıyoruz ve soğuk şerbeti üzerine gezdiriyoruz.
  7. Bir mühlet sonra tatlıyı çeviriyoruz ki her yerine eşit formda şerbet gelsin.
Yapacak olanlara şimdiden afiyet olsun ????.

Ceviz Dolgulu Kadayıf Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Borcamda Cevizli Kadayıf Tatlısı Tanımı İçin Gereçler 500 gr kadayıf125 gram tereyağı1 çay bardağı sıvı yağ1 kase iri çekilmiş ceviz içi Şerbeti için; 3,5 su bardağı toz şeker4, 5 su bardağı su1 dilim limon Borcamda Cevizli Kadayıf Tatlısı Tanımı Yapılışı Not EkleTanımı Yazdır Tatlıyı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
47
Kadayıf Tatlısı Tanımı İçin Gereçler Şerbeti için; 2 su bardağı şeker1.5 su bardağı su Kadayıf için; 250 gr çiğ kadayıf200gr tereyağı1 su bardağı toz antep fıstığıYarım su bardağı iri çekilmiş antep fıstığıYarım su bardağı antep fıstığı içi Kadayıf Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır? Not...
Cevaplar
0
Görüntüleme
28
Bol Şerbetli Kadayıf Tatlısı Tanımı İçin Gereçler 1 kg çiğ kadayıf1.5 su bardağı sıvı yağ Ortasına 50 gram kadar tereyağ İçi için 500 gram çekilmiş ceviziçi Şerbet için 8 su bardağı toz şeker9 su bardağı su1 kaç damla limon suyu Bol Şerbetli Kadayıf Tatlısı Tanımı Yapılışı Not EkleTanımı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
31
Antep Yordamı Cevizli Basma Kadayıf Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler 500 gram çiğ tel kadayıf400 gram tereyağı400 gram ceviz40 gram pekmez (2 yemek kaşığı) Şurup için 3.5 su bardağı toz şeker4 su bardağı suTabanı için tereyağının 1/4 (çeyrek) ü ve pekmez Antep Yöntemi Cevizli Basma Kadayıf...
Cevaplar
0
Görüntüleme
103
Kadayıf Tatlısı Tanımı İçin Materyaller 500 gram çiğ kadayıf200 gram çekilmiş ceviz200 gram tereyağ ( 100 gram kadarını margarin olarak koydum) Şerbet için 3 su bardağı su4 su bardağı şekerÇeyrek dilim limon Kadayıf Tatlısı Tanımı Yapılışı Not EkleTanımı Yazdır Öncelikle şerbeti...
Cevaplar
0
Görüntüleme
45
858,478Konular
981,314Mesajlar
29,569Kullanıcılar
allytrSon üye
Üst Alt