Ceviz Dolgulu Kadayıf Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
- 500 g kadayıf
- 150 g tereyağ
- 1 kase ceviz
- 2.5 su bardağı şeker
- 2.5 su bardağı su
- 3-4 damla limon suyu
Ceviz Dolgulu Kadayıf Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle şerbeti için suyu ve şekeri tencereye alıp karıştırıyoruz ve kaynamaya başlayınca limonu ekleyip 4-5 dk düşük ısıda kaynatıyoruz.
- Şerbet soğurken tereyağını uygun bir tavada eritiyoruz.
- Ufaladığımız kadayıfa tereyağ gezdirip uygunca yediriyoruz.
- Muffin kalıplarına kadayıfın yarısını hisse edip çay bardağının alt kısmıyla bastırıyoruz.
- Cevizden koyup kadayıfın başka yarısını hisse edip tekrar çay bardağı ile bastırıp 190 dereceye ısıttığımız fırında üzerleri güzelce kızarana dek pişiriyoruz.
- Pişen tatlıyı muffin kalıplarından çıkarıp borcama alıyoruz ve soğuk şerbeti üzerine gezdiriyoruz.
- Bir mühlet sonra tatlıyı çeviriyoruz ki her yerine eşit formda şerbet gelsin.
Ceviz Dolgulu Kadayıf Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.