iltasyazilim
FD Üye
Ceviz ’in yararları neler biliyormusunuz?
Ceviz omega3 bakımından oldukça zengindirÖzellikle çocuklara yedirilmesi öğüt edilen cevizin bilmediğimiz çoğu yararı bulunuyor işte sizlere kısaca cevizin faydalarını anlatan güzel bir yazıYemeklerden daha sonra ceviz yemek yemek, vücuttaki sağlıksız yağları ve kan damarlarındaki yağların bozucu etkilerini azaltığını biliyormuydunuz
Yapılan bir araltırma şunları gösteriyor oysa cevizin sağlığımıza koskocoman faydası bulunuyorYapılan araştırma 24 katılımcı ile yapılmıştırYarısı bayağı kolestrol seviyesinde, öteki yarısının da orta ölçünün daha yüksek düzeyinde kolestrolü vardı Bir haftada her bir gruba, salam ve peynir edinmek üzere yağ oranı yüksek iki gıda yedirildi Bir öğün yemek yemek baştan başa araştırmacılar yemeğe 5 akarsu kaşığı zeytin yağı ekledi Araştırmacılar haftanın ardına kadar, öteki öğüne 8 kabuksuz ceviz ilave ettiler
Testler sonrasında, yüksek batmış yağ oranı olan yemeklerde, zeytin yağı ve cevizlerin atardamarlardaki tehlikeli iltihap ve oksitlenmeyi her öğün ardından azaltmaya yardımcı olduğunu görüldü Buna karşın cevizler zeytin yağından farklıdır Ceviz, bununla birlikte atardamarların, elastikiyet ve esnekliğini korumaya tezgâhtar olur
Eşdeğer olarak daha yüksek kolestrolü olan katılımcılarda, cevizin bunlara yardımcı olduğu görülmüştür
*
Ceviz omega3 bakımından oldukça zengindirÖzellikle çocuklara yedirilmesi öğüt edilen cevizin bilmediğimiz çoğu yararı bulunuyor işte sizlere kısaca cevizin faydalarını anlatan güzel bir yazıYemeklerden daha sonra ceviz yemek yemek, vücuttaki sağlıksız yağları ve kan damarlarındaki yağların bozucu etkilerini azaltığını biliyormuydunuz
Yapılan bir araltırma şunları gösteriyor oysa cevizin sağlığımıza koskocoman faydası bulunuyorYapılan araştırma 24 katılımcı ile yapılmıştırYarısı bayağı kolestrol seviyesinde, öteki yarısının da orta ölçünün daha yüksek düzeyinde kolestrolü vardı Bir haftada her bir gruba, salam ve peynir edinmek üzere yağ oranı yüksek iki gıda yedirildi Bir öğün yemek yemek baştan başa araştırmacılar yemeğe 5 akarsu kaşığı zeytin yağı ekledi Araştırmacılar haftanın ardına kadar, öteki öğüne 8 kabuksuz ceviz ilave ettiler
Testler sonrasında, yüksek batmış yağ oranı olan yemeklerde, zeytin yağı ve cevizlerin atardamarlardaki tehlikeli iltihap ve oksitlenmeyi her öğün ardından azaltmaya yardımcı olduğunu görüldü Buna karşın cevizler zeytin yağından farklıdır Ceviz, bununla birlikte atardamarların, elastikiyet ve esnekliğini korumaya tezgâhtar olur
Eşdeğer olarak daha yüksek kolestrolü olan katılımcılarda, cevizin bunlara yardımcı olduğu görülmüştür
*