Ceviz Soslu Karnabahar Salatası Tanımı İçin Materyaller
- 1 küçük uzunluk karnabahar
- 2 büyük havuç
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 6 yemek kaşığı yoğurt
- 2 büyük diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı mayonez
- Dilerseniz tuz ( ben koymadım )
- 5 adet ceviz
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- Acı toz kırmızı biber
Ceviz Soslu Karnabahar Salatası Tanımı Yapılışı
- Tencereye sıvı yağ koyun kızdırın yavaştan.
- Havuçları soyun doğrayın tencereye alın 5 dk kadar kapağı kapalı olarak kavurun.
- Karnabaharları küçük küçük kesimlere ayırın yıkayın tencereye alın karıştırın kapağını kapatın kendi buharında pişirin.
- Orta ara karıştırıp pişip pişmediğini denetim edin.
- Pişince başka bir kaba alın soğusun öbür bir kase de yoğurt sarımsak ve mayonez koyun karıştırın .
- Karnabahar in üzerine dökün karıştırın.
- Farklı bir tavada sıvı yağ ceviz ve toz biber atın kavurun.
- Sunum tabağına salatayı alın üzerine sosu gezdirin. Afiyet olsun şimdiden ????.