Ceviz, antioksidan açısından nispeten varlıklı olan bir besin kaynağıdır. Sağlıklı kalmak için her gün bir avuç ceviz tüketmek gerekir. Cevizin iç kabukları da en az cevizin kendi kadar yararlıdır. "Yasemin.com" ekibi olarak cevizin iç kabuklarının nelere yararlı geldiğini sizlerle paylaşıyoruz.
Cevizin, Alzheimer, kanser üzere gerilim sonucu oluşan ağır illetleri engelleyen, kalp rahatsızlıklarını tedavi eden bir hizmeti vardır. En az ceviz kadar münferit bir şifa olan cevizin iç kabuklarının yararlarını "Yasemin.com" ekibi tarafından sizler için derledik.
İşte, cevizin iç kabuklarının yararları...
- Ceviz içinin kabuklarını saklayınız. 1 fincan ayarında su kaynatınız. Bir tutam ceviz içi kabuğunu suyun içine atıp 2-3 dakika al bir renk meydana kadar kaynatınız ve biraz demlendiriniz. Her gün 1 bardak içiniz.
Her gün bir bardak içilen ceviz içi kabuk suyu sayesinde:
- Öksürük ve balgam sorununa epey yeterli geldiğini fark edeceksiniz.
- İçindeki omega 3, yağ yakımını sağlıyor. Kolestrolü istikrarda tutuyor ve artmasına ket oluyor. Bu nedenle yüksek kolestrolü olanların itinayla tüketmesi gerekiyor.
- Bölgesel yağlanmalara âlâ geliyor. Karın, göbek ve basenlerdeki fazlalıklar için tertipli tüketildiği koşulda yağların eridiğini göreceksiniz.