Ceviz’in yararları neler biliyormusunuz?
Ceviz omega3 bakımından oldukca zengindirOzellikle cocuklara yedirilmesi tavsiye edilen cevizin bilmediğimiz bircok yararı bulunuyor işte sizlere kısaca cevizin faydalarını anlatan guzel bir yazıYemeklerden sonra ceviz yemek, vucuttaki sağlığa zararlı yağları ve kan damarlarındaki yağların bozucu etkilerini azaltığını biliyormuydunuz
Yapılan bir araltırma şunları gosteriyor ki cevizin sağlığımıza cok buyuk faydası bulunuyorYapılan araştırma 24 katılımcı ile yapılmıştırYarısı normal kolestrol seviyesinde, diğer yarısının da orta olcunun daha yuksek duzeyinde kolestrolu vardı Bir haftada her bir gruba, salam ve peynir olmak uzere yağ oranı yuksek iki besin yedirildi Bir oğun yemek boyunca araştırmacılar yemeğe 5 cay kaşığı zeytin yağı ekledi Araştırmacılar haftanın sonuna kadar, diğer oğune 8 kabuksuz ceviz ilave ettiler
Testler sonrasında, yuksek doymuş yağ oranı olan yemeklerde, zeytin yağı ve cevizlerin atardamarlardaki tehlikeli iltihap ve oksitlenmeyi her oğun sonrasında azaltmaya yardımcı olduğunu goruldu Buna rağmen cevizler zeytin yağından farklıdır Ceviz, aynı zamanda atardamarların, elastikiyet ve esnekliğini korumaya yardımcı olur
Eşit olarak daha yuksek kolestrolu olan katılımcılarda, cevizin bunlara yardımcı olduğu gorulmuştur
imagescevizinyararlarinelerdir5adbae15cd313
Ceviz omega3 bakımından oldukca zengindirOzellikle cocuklara yedirilmesi tavsiye edilen cevizin bilmediğimiz bircok yararı bulunuyor işte sizlere kısaca cevizin faydalarını anlatan guzel bir yazıYemeklerden sonra ceviz yemek, vucuttaki sağlığa zararlı yağları ve kan damarlarındaki yağların bozucu etkilerini azaltığını biliyormuydunuz
Yapılan bir araltırma şunları gosteriyor ki cevizin sağlığımıza cok buyuk faydası bulunuyorYapılan araştırma 24 katılımcı ile yapılmıştırYarısı normal kolestrol seviyesinde, diğer yarısının da orta olcunun daha yuksek duzeyinde kolestrolu vardı Bir haftada her bir gruba, salam ve peynir olmak uzere yağ oranı yuksek iki besin yedirildi Bir oğun yemek boyunca araştırmacılar yemeğe 5 cay kaşığı zeytin yağı ekledi Araştırmacılar haftanın sonuna kadar, diğer oğune 8 kabuksuz ceviz ilave ettiler
Testler sonrasında, yuksek doymuş yağ oranı olan yemeklerde, zeytin yağı ve cevizlerin atardamarlardaki tehlikeli iltihap ve oksitlenmeyi her oğun sonrasında azaltmaya yardımcı olduğunu goruldu Buna rağmen cevizler zeytin yağından farklıdır Ceviz, aynı zamanda atardamarların, elastikiyet ve esnekliğini korumaya yardımcı olur
Eşit olarak daha yuksek kolestrolu olan katılımcılarda, cevizin bunlara yardımcı olduğu gorulmuştur
imagescevizinyararlarinelerdir5adbae15cd313