Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Cevizli Acılı Ekmek

Cevizli Acılı Ekmek
0
34

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
cevizli-acili-ekmek.jpg

Cevizli Acılı Ekmek Tanımı İçin Materyaller


Hamur İçin
  • Yarım kilo ilik sut
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 paket yas maya (1 yemek kaşığı kuru mayada olur)
  • Aldığı kadar un (Yaklaşık 1 kilo alıyor)
Üzerinin Sosu İçin
  • 1 top beyaz peynir
  • 4-5 yemek kaşığı domates biber salçası
  • 6-7 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı nar eksisi
  • Yarım su bardağı çekilmiş ceviz
  • 2/3 kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı susam
  • Biraz sıvı yağ
  • Tuz
  • Karabiber
  • Toz kırmızıbiber
  • Kuru nane
  • Doğranmış maydanoz

Cevizli Acılı Ekmek Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Hamurumuzu ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğuralım. Ve en az 1 saat mayalandıralım.
  2. Üzerinin sosu için bütün materyalleri soğanları ince doğrayıp hepsini karıştıralım.
  3. Mayalanan hamurumuzdan mandalın büyüklüğünde yuvarlak bezeler alıp fırın tepsimize dizelim.
  4. Elimizle hafif bastırarak sosumuzu üzerine bol sürelim ve tepsi mayası yapalım en az 30 dakika.
  5. Evvelden ısıtılmış fırında 230-240 derecede kızarana kadar pişirelim ekmeklerin altını denetim edin kızardıysa çabucak alın, çok kurumasın.
 
858,477Konular
981,295Mesajlar
29,562Kullanıcılar
omaromarcanSon üye
Üst Alt