Cevizli Acılı Ekmek Tanımı İçin Materyaller
Hamur İçin
- Yarım kilo ilik sut
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 paket yas maya (1 yemek kaşığı kuru mayada olur)
- Aldığı kadar un (Yaklaşık 1 kilo alıyor)
- 1 top beyaz peynir
- 4-5 yemek kaşığı domates biber salçası
- 6-7 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı nar eksisi
- Yarım su bardağı çekilmiş ceviz
- 2/3 kuru soğan
- 1 yemek kaşığı susam
- Biraz sıvı yağ
- Tuz
- Karabiber
- Toz kırmızıbiber
- Kuru nane
- Doğranmış maydanoz
Cevizli Acılı Ekmek Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Hamurumuzu ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğuralım. Ve en az 1 saat mayalandıralım.
- Üzerinin sosu için bütün materyalleri soğanları ince doğrayıp hepsini karıştıralım.
- Mayalanan hamurumuzdan mandalın büyüklüğünde yuvarlak bezeler alıp fırın tepsimize dizelim.
- Elimizle hafif bastırarak sosumuzu üzerine bol sürelim ve tepsi mayası yapalım en az 30 dakika.
- Evvelden ısıtılmış fırında 230-240 derecede kızarana kadar pişirelim ekmeklerin altını denetim edin kızardıysa çabucak alın, çok kurumasın.