Cevizli Açma Kete Tanımı İçin Materyaller
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2/3 yemek kaşığı sirke
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket yaş yahut kuru maya
- 300 gram ceviz
- Ortalarına sürmek için sıvı yağı
- 2 adet yumurta
Cevizli Açma Kete Tanımı Yapılışı
- Bütün materyalleri karıştırıp yoğuruyoruz yumuşak bir hamur elde edip mayalanmaya bırakıyoruz.
- Cevizi dövelim bir kaseye alalım.
- Mayalan hamurumuzu alalım yuvarladığımız hamuru bezeler yapalım.
- Bezeyi alarak açmaya başlayalım açtığımız yufkanın üzerine sıvı yağı gezdirelim.
- Sonrada cevizi serpiştirerek üzerine dökelim rulo yaparak yuvarlayalım sonra üzerine basarak dinlenmeye bırakalım.
- Başka bezeler ide tıpkı biçimde açıp mayalanmaya bırakalım.
- Yarım saat mayaladıktan sonra üzerine yumurtayı sürüp 250 derece ısınmış fırına sürüp kızartalım.
- Kızarttığımız keteterimiz servise hazırdır.
Not/dilerseniz içkide yapabilirsiniz.