Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Cevizli Açma Kete

Cevizli Açma Kete
0
34

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
cevizli-acma-kete-3.jpg

Cevizli Açma Kete Tanımı İçin Materyaller

  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2/3 yemek kaşığı sirke
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket yaş yahut kuru maya
İçi için;
  • 300 gram ceviz
  • Ortalarına sürmek için sıvı yağı
Üzeri için;
  • 2 adet yumurta

Cevizli Açma Kete Tanımı Yapılışı

  1. Bütün materyalleri karıştırıp yoğuruyoruz yumuşak bir hamur elde edip mayalanmaya bırakıyoruz.
  2. Cevizi dövelim bir kaseye alalım.
  3. Mayalan hamurumuzu alalım yuvarladığımız hamuru bezeler yapalım.
  4. Bezeyi alarak açmaya başlayalım açtığımız yufkanın üzerine sıvı yağı gezdirelim.
  5. Sonrada cevizi serpiştirerek üzerine dökelim rulo yaparak yuvarlayalım sonra üzerine basarak dinlenmeye bırakalım.
  6. Başka bezeler ide tıpkı biçimde açıp mayalanmaya bırakalım.
  7. Yarım saat mayaladıktan sonra üzerine yumurtayı sürüp  250 derece ısınmış fırına sürüp kızartalım.
  8. Kızarttığımız keteterimiz servise hazırdır.
Afiyet olsun.

Not/dilerseniz içkide yapabilirsiniz.
 
858,489Konular
981,521Mesajlar
29,659Kullanıcılar
Merg6494Son üye
Üst Alt