elektronikci
FD Üye
Cevizli Anne Kurabiye Tanımı İçin Materyaller
- 125 gram tereyağı yahut margarin (Oda sıcaklığında)
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 adet kabartma tozu
- 1 adet vanilya
- 4-5 su bardağı un
- 1 adet yumurta akı
- 2 su bardağı ceviz
Cevizli Anne Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Tereyağını eritiyoruz.
- Kaba alıp yumurta sarısı, toz şeker, sıvı yağ, yoğurt ekleyip karıştırıyoruz.
- Kabartma tozu, vanilya ve un ekleyerek düzgünce yoğuruyoruz.
- 10 dakika dinlendirip modüller kopararak yuvarlıyoruz.
- Bezeleri evvel yumurta beyazına sonrada rondodan geçirdiğimiz cevize batırıyoruz.
- 170 derecede 30-35 dakika pişiriyoruz.Afiyet olsun.