Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Cevizli Ay Tatlısı

Cevizli Ay Tatlısı

elektronikci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,347
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69
cevizli-ay-tatlisi.jpg

Cevizli Ay Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gram tereyağ arzuya göre margarin (oda sıcaklığında)
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 2 yumurta(1 tanesinin sarısı üzerine ayrılacak)
  • 1 çay bardağı ince çekilmiş ceviz
  • 1 çay bardağı irmik
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Yaklaşık 2 su bardağı un(mutlaka kontrollü)
Üzeri için;
  • Ayırdığımız yumurtanın sarısı

Cevizli Ay Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Öncelikle tatlımızın şerbetini hazırlayalım.
  2. Malzemeleri uygun bi tencereye alıp 10 dakika kaynatalım.
  3. Kaynamaya başladıktan sonra limon suyunu sıkıp 5 dakika daha kaynatıp ocaktan alıp soğumaya bırakalım.
  4. Hamuru için un hariç diğer malzemeleri yoğurma kabına alıp karıştıralım.
  5. Unu kontrollü bir şekilde ilave edip yumuşak kıvamlı bi hamur elde edelim.
  6. Hamuru tezgahta 2 eşit parçaya ayırıp rulo şeklinde açalım.
  7. Çok ince olmayacak şekilde üzerine bastırarak şekil verip bardak yada kalıpla ay şeklinde keselim.
  8. Yağladığımız fırın tepsisine dizip üzerine ayırdığımız yumurta sarısını sürelim.
  9. Çatalla çizik atıp önceden ısıtılmış 180 derece fırında kontrollü olarak pişirelim.
  10. Fırından çıkan tatlımızı ılık şerbetle buluşturan.
  11. Tamamem şerbetini çektikten sonra fıstık serpip servis edebilirsiniz.Afiyet olsun..
Cevizli Ay Tatlısı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,499Konular
982,575Mesajlar
30,325Kullanıcılar
Üst Alt