elektronikci
FD Üye
Cevizli Ay Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
- 125 gram margarin
- 1 adet yumurta (Sarısı üzerine)
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1 çay bardağı irmik
- 1.5 çay bardağı dövülmüş ceviz
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 2-2.5 su bardağı un (Kontrollü ekleyin)
- 3 su bardağı tozşeker
- 3 su bardağı su
- 3-4 damla limon
- Yumurta sarısı
Cevizli Ay Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk olarak şerbetimizi yapalım ve soğumaya bırakalım tatlı sıcak şerbet soğuk olacak.
- Daha sonra margarin, pudra şekeri, yumurta, irmik ve cevizi güzelce bir kaba alalım güzelce karıştıralım.
- Ardından kabartma tozu, vanilya ve unu ek edelim unu denetimli ekleyin yumuşak bir hamur elde edeceğiz.
- Daha sonra hamuru tezgaha alalım ve elimizle düzeltip çay bardağıyla ay biçiminde keselim üzerine yumurta sarısını sürün.
- Önceden ısıttığımız 180 derece fırında kızarsan kadar pişirelim.
- Pişen tatlımızın üzerine soğuk şerbetimizi dökelim. Afiyet olsun ????.