Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Cevizli Aypare Tatlısı

Cevizli Aypare Tatlısı
0
53

Garfield

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
42,750
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
46
F-D Coin
80
cevizli-aypare-tatlisi.jpg

Cevizli Aypare Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gram yumuşak margarin
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta (sarısı üzeri için ayrılacak)
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 3 yemek kaşığı irmik
  • 1 çay bardağı öğütülmüş ceviz veya fındık
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 adet limon kabuğu rendesi
  • 3-3,5 su bardağı un (hamur çok yumuşak olursa az daha ilave edersiniz, 3 su bardağından sonrasını kontrollü koyuyoruz, ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde ediyoruz.)
Üzeri için;
  • Ayırdığımız yumurta sarısı
  • 1 tatlı kaşığı sıvı yağ
  • Çay kaşığının ucu ile kakao
Şerbeti için:
  • 3 su bardağı şeker (200 ml bardak)
  • 3 buçuk su bardağı su
  • 1-2 damla limon suyu

Cevizli Aypare Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Öncelikle şerbetimizi hazırlıyoruz.
  2. Şerbet kaynamaya başladıktan sonra limon sıkıp altını kısıyoruz.
  3. 15 dakika kısık ateşte kaynatıyoruz.
  4. Daha sonra soğuması için bir kenara alıyoruz.
  5. Bir karıştırma kabına hamur malzemeleri kısmında yazan malzemeleri alıp sırasıyla karıştırıyoruz ve ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
  6. Daha sonra hamuru 3-4 parçaya ayırıyoruz.
  7. Uzun rulolar yapıyoruz.
  8. Ruloların üzerine elimizle hafif bastırarak enleşmesini sağlıyoruz.
  9. Su bardağı veya yuvarlak şeklindeki kurabiye kalıbı ile görseldeki gibi ay şekli çıkartıyoruz.
  10. Hafif yağlanmış tepsiye aralıklı olarak diziyoruz.
  11. Üzerlerine yumurta sarisini sürüyoruz.
  12. Önceden 180- 190 derecede ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz.
  13. Fırından çıkan sıcak tatlımıza ılığa yakın soğumuş olan şerbeti döküyoruz.
  14. Şerbetini çekince tatlı servise hazırdır kaymak veya dondurma ile de servis edebilirsiniz beğenmeniz dileğiyle ????.
Afiyet olsun, kolay gelsin????.

Cevizli Aypare Tatlısı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Aypare Tatlısı Tanımı İçin Gereçler Şerbeti için 3 su bardağı su3 su bardağı şeker5-6 damla limon suyu ile birlikte yarım limon Hamuru için Yarım paket margarin1 yumurta beyazı sarısı ise dışına1 çay bardağı pudra şekeri1 çay bardağı irmik1.5 çay bardağı ceviz içi ufaltılmış1 paket kabartma...
Cevaplar
0
Görüntüleme
54
Aypare Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler Şerbeti için; 2,5 su bardağı şeker3 su bardağı su1 dilim limon Hamuru için; 125 gram tereyağı (Margarinde olur)Yarım paket kabartma tozu1 paket vanilya1 çay bardağı irmik1 çay bardağı pudra şekeri2 adet yumurta (1 inin sarısı üzerine)1 çay bardağı fındık ya...
Cevaplar
0
Görüntüleme
38
Aypare Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler 125 gram yumuşamış tereyağ1 çay bardağı pudra şekeri1 çay bardağı irmik1,5 çay bardağı çekilmiş ceviz1 paket kabartma tozu1 paket vanilya1 adet yumurta ( akı hamurun içine sarısı üzerine sürmeye)2- 2,5 su bardağı un Şerbeti için; 3 su bardağı şeker3 su...
Cevaplar
0
Görüntüleme
60
Aypare (Ceviz Tatlısı) Tarifi İçin Malzemeler 125 gram margarin1 yumurta akı (Sarısı üzerine )1 çay bardağı pudra şekeri1 çay bardağı irmik1,5 çay bardağı dövülmüş ceviz1 paket kabartma tozu1 paket vanilin2-2,5 su bardağı un Şerbeti İçin; 3 su bardağı şeker3 su bardağı suBirkaç damla limon...
Cevaplar
0
Görüntüleme
44
Aypare Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler *125 gr oda sıcaklığında margarin *2 adet yumurta *1 su bardağı hindistan cevizi *2 yemek kaşığı pudra şekeri *1 paket vanilya *1 tatlı kaşığı kabartma tozu *Aldığı kadar un ÜZERİ İÇİN; *2 yemek kaşığı süt *3 yemek kaşığı hindistan cevizi...
Cevaplar
0
Görüntüleme
102
858,505Konular
982,715Mesajlar
33,056Kullanıcılar
forumdas1Son üye
Üst Alt