
Cevizli Aypare Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 125 gram yumuşak margarin
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta (sarısı üzeri için ayrılacak)
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 3 yemek kaşığı irmik
- 1 çay bardağı öğütülmüş ceviz veya fındık
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 adet limon kabuğu rendesi
- 3-3,5 su bardağı un (hamur çok yumuşak olursa az daha ilave edersiniz, 3 su bardağından sonrasını kontrollü koyuyoruz, ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde ediyoruz.)
- Ayırdığımız yumurta sarısı
- 1 tatlı kaşığı sıvı yağ
- Çay kaşığının ucu ile kakao
- 3 su bardağı şeker (200 ml bardak)
- 3 buçuk su bardağı su
- 1-2 damla limon suyu
Cevizli Aypare Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle şerbetimizi hazırlıyoruz.
- Şerbet kaynamaya başladıktan sonra limon sıkıp altını kısıyoruz.
- 15 dakika kısık ateşte kaynatıyoruz.
- Daha sonra soğuması için bir kenara alıyoruz.
- Bir karıştırma kabına hamur malzemeleri kısmında yazan malzemeleri alıp sırasıyla karıştırıyoruz ve ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
- Daha sonra hamuru 3-4 parçaya ayırıyoruz.
- Uzun rulolar yapıyoruz.
- Ruloların üzerine elimizle hafif bastırarak enleşmesini sağlıyoruz.
- Su bardağı veya yuvarlak şeklindeki kurabiye kalıbı ile görseldeki gibi ay şekli çıkartıyoruz.
- Hafif yağlanmış tepsiye aralıklı olarak diziyoruz.
- Üzerlerine yumurta sarisini sürüyoruz.
- Önceden 180- 190 derecede ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz.
- Fırından çıkan sıcak tatlımıza ılığa yakın soğumuş olan şerbeti döküyoruz.
- Şerbetini çekince tatlı servise hazırdır kaymak veya dondurma ile de servis edebilirsiniz beğenmeniz dileğiyle ????.
Cevizli Aypare Tatlısı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı