![cevizli-baklava.jpg](https://i.nefisyemektarifleri.com/2021/07/22/cevizli-baklava.jpg)
Cevizli Baklava Tanımı İçin Materyaller
- 1 yumurta
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı süt
- 250 gram tereyağ
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 paket kabartma tozu
- Bir fiske tuz
- Yarım kilo nişasta
- 4 su bardağı un
- 250 gram tereyağ
- Dövülmüş ceviz
- 4 su bardağı şeker
- 5 su bardağı su
- Birkaç damla limon suyu
Cevizli Baklava Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Hamuru için bütün gereçler yoğurma kabına alınır ve hoş yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurulur. Dinlenmeye bırakılır.
- Şerbeti için şeker ve su en az 20 dakika kaynatılır limon suyu ek edilerek beklemeye alınır.
- Dinlenen hamurumuzu 4 eşit kesime bölüp merdane yardımı ile nişasta serpilerek 20 cm genişliğinde açılarak bol nişasta dökülür kenarlarından katlanır.
- Tekrar bol nişasta dökülerek kare hali verilir ve bir daha katlanarak dinlenmeye bırakılır .
- Öbür dört bezeyede birebir süreç yapılarak yarım saat kadar dinlendirilir.
- Dinlenen bezeleri evvel merdane ile yavaşça bastırarak açarız sonra oklava ile büyütürüz tepsiye alırız.
- Kenarlarını keserek bir kat daha olacak formda yufkamızın üzerine dizeriz ceviz içinide serptikten sonra öbür yufkalarıda bu türlü açarak tatlımızı tamamlarız.
- İstediğimiz biçimde keserek kızdırdığımız tereyağını üzerine dökeriz.
- Evvelce ısıttığımız 200 derecede kabarana kadar pişirip sonra ısı ayarını 150 dereceye düşürüp 2 saat kadar pişiririz.
- Pişen tatlımıza sıcak sıcak ılık şerbetini döküp çekmesi için dinlenmeye bırakırız.
- Şerbetini çeken soğuyan tatlımızı konuklarımıza servis yapabiliriz.