
Cevizli Basma Kadayıf Tatlı Tanımı İçin Gereçler
- 300 gram tel kadayıf
- 125 gram tereyağı
- 1 su bardağı ceviz içi ( çekilmiş )
- 2 yemek kaşığı pekmez
- 2 su bardağı toz şeker
- 2/5 su bardağı su
- Limon dilimi
Cevizli Basma Kadayıf Tatlı Tanımı Yapılışı
- Şerbetimizi hazırlıyoruz bi tencerenin içine şekeri ve suyu ek ediyoruz.
- Ocağa alıyoruz yeterlice karıştırıyoruz.
- Kaynadıktan sonra 1 ince limon dilimi atıyoruz 5 dakika daha kaynamaya bırakıyoruz ve ocaktan alıp ılımaya bırakalım.
- Daha sonra tereyağı eritiyoruz.
- Buzdolabında kadayıfları çıkaralım elimizle kesimler biçimde kesiyoruz.
- 1 tepsinin içerisine 1 yemek kaşığı tereyağı ve 1 yemek kaşığı pekmezi gezdirip her yerine dağıtıyoruz.
- Kadayıf seriyoruz öbür tepsi yardımıyla güzelce bastırıyoruz.
- Üzerine tereyağı gezdiriyoruz ve tekrar parçaladığımız kadayıfı tepsiye koyup tıpkı formda tepsiyle var gücümüz ile bastırıyoruz.
- Birebir halde 1 sıra daha yapıyoruz bastırıyoruz ve üzerine ceviz içini serpiyoruz.
- Tereyağı serip 3 sıra tekrar tıpkı süreçleri tek tek basarak yapıyoruz( 3 sıra altta 3 sıra üstte olacak biçimde ayarlıyoruz. ).
- Fotoğrafta görüldüğü üzere dümdüz olacak halde yeterlice basıyoruz ve üzerine kalan tereyağı gezdiriyoruz.
- Daha evvel ısıtmış olduğumuz 200’dereceli fırında gerili önlü denetimli halde pişiriyoruz.
- Tepsiyi fırına atalım 15 dakika boyunca altını çatal yardımıyla kaldırıp denetim ederek piştiğini denetim edelim.
- Altı kızaran kadayıfı fırından alalım.
- Öbür tepsiye tıpkı halde 1 yemek kaşığı tereyağı ve 1 yemek kaşığı pekmezi uygunca tepsiye dağıtıyoruz ve kadayıfın pişmeyen kısmını tepsiye çeviriyoruz tekrar fırına atıyoruz. ( dikkatli yapınız sıcak oluyor tepsi ).
- Birebir denetimli biçimde altı kızarana kadar pişiriyoruz.
- Hazır olan tatlımızı fırından alıyoruz ve havuç dilimlere kesiyoruz.
- Ilıyan şerbeti tatlı sıcakken üzerine gezdiriyoruz.
- Biraz şerbeti çekene kadar dinlenmeye bırakıyoruz.