Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Cevizli Beyti Kebap

Cevizli Beyti Kebap
0
54

dagcı

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,225
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
69
F-D Coin
71

Cevizli Beyti Kebap Tanımı İçin Malzemeler

  • 500 gram dana kıyma (Kuzu kıymasıyla karışıkta olabilir )
  • 1 adet yumurta
  • 1 büyük uzunluk soğan
  • 1 kapya biber
  • 1 büyük diş sarımsak
  • 4-5 yemek kaşığı ekmek içi yahut galeta unu
  • 4-5 kol maydanoz
  • Tuz
  • Karabiber
  • Tozbiber
  • Pulbiber
  • Kimyon
Salçalı sos için;
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz
  • Kekik
  • 1 fiske şeker
Üzeri için;
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 avuç inci kıyılmış ceviz
  • Kırmızı toz biber

Cevizli Beyti Kebap Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Soğanı rendeleyelim ve suyunu sıkıp kıymaya ekleyelim, maydanozu ve kapya biberi çok ince kıyım yapalım.
  2. Baharatlarla yumurta ve ekmek içi ile birlikte kıymaya ekleyelim ve uzun mühlet yoğuralım (Macun kıvamına gelene kadar)
  3. Yağlı kağıt serili tepsiye yumruk kadar kıyma alalım ve uzun ince olacak biçimde şekil verelim.
  4. Ne kadar ince yaparsak o kadar hoş olur çünkü kıyma yağını saldıkça köftemiz toplanır ve kalın olur. Şayet kalın tahta şişleriniz varsa onlarla form verebilirsiniz.
  5. 200 derece fırında 10-15 kadar pişirelim.
  6. Biz köftemiz pişerken salçalı sos için bütün gereçleri tencereye alıp, kaynadıktan sonra da altını kısıp, kaynatmaya devam edelim.
  7. Köfte pişince yanlarını katladığımız yufkamıza yerleştirip rulo yapıyoruz.
  8. İki parmak kalınlığında kesip üzerine sıvı yağ sürüp tekrar fırına veriyoruz ve yufka kızarınca servis tabağına alıyoruz.
  9. Üzerine hazırladığımız salçalı sosumuzla ıslatıyoruz.
  10. Daha sonra üzerine sarımsaklı yoğurdumuzu döküyoruz ve son olarak tereyağı sosumuzu döküp, istenilen formda servis ediyoruz. Afiyet olsun ????.
Cevizli Beyti Kebap Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Beyti Kebap Tanımı İçin Gereçler 2 adet yufka (Kişi sayısına nazaran arttırabilirsiniz.)Kaşar peyniri Köfte harcı 300 gr dana kıymaİnce doğranmış soğan2 diş sarımsak1 adet yumurta1 yemek kaşığı galeta unuKarabiberPul biberToz biberTuz Salça sosu 2 yemek kaşığı tereyağı1 yemek kaşığı domates...
Cevaplar
0
Görüntüleme
34
Beyti Kebap Tarifi İçin Malzemeler 500 gram kıyma1 adet soğan1 paket yufka (500 gram)2 yemek kaşığı galeta unu1 yemek kaşığı biber salçasıKarabiber, kimyon,tuz,pul biber Domates sosu için; 2 yemek kaşığı tereyağı1 yemek kaşığı domates salçasıYarım çay bardağı su Beyti Kebap Tarifi Nasıl...
Cevaplar
0
Görüntüleme
33
Beyti Kebap Tarifi İçin Malzemeler 3 adet taze yufka1 kg kıyma2 dilim bayat ekmek içi1 tane rendelenmiş soğan1 tutam maydanoz1 adet yumurta1 diş rendelenmiş sarımsakSıvı yağTuzKarabiberKırmızı biberKimyon Sosu için 1 yemek kaşığı tereyağ3 yemek kaşığı zeytin yağAzıcık tuz ve...
Cevaplar
0
Görüntüleme
27
Beyti Kebap Tarifi İçin Malzemeler 1 kg un500 ml ılık su1 paket maya1 buçuk yemek kaşığı şeker1 buçuk tatlı kaşığı tuz Köftesi için; 500 gr dana kıyma1 adet soğan1 tutam maydanoz1 tatlı kaşığı biber salçası2 diş sarımsakTuz ,karabiber, kırmızı toz biber Sosu için; 30 gr tereyağ 1 yemek kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
32
Beyti Kebap Tarifi İçin Malzemeler 500 gram kadar kıyma1 büyük soğan1 çay kaşığı tuz1 çay kaşığı karabiber2 adet yufka ( benimkiler el açması ve büyüktü) Yufka için sos 1: Yarım su bardağı suYarım su bardağı sıvı yağ Yufka için sos 2: 3 yemek kaşığı sıvı yağ3 yemek kaşığı yoğurt2 yemek kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
34
858,498Konular
982,054Mesajlar
30,041Kullanıcılar
feneraySon üye
Üst Alt