Cevizli Çavdar Ekmeği Tarifi İçin Malzemeler
- 4 su bardağı çavdar unu (500 gram)
- 1.5 su bardağı ılık su
- 1 paket kuru maya veya yarım paket yaş maya
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- Yarım su bardağı doğranmış ceviz
- 1 yemek kaşığı un
Cevizli Çavdar Ekmeği Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Un ve ceviz hariç tüm malzemeyi yoğurma kabına alalım ve karıştıralım.
- Ardından unu ekleyerek iyice yoğuralım. Ele yapışmayan bir hamur elde edelim ve içine cevizi ekleyip karıştırdıktan sonra unladığımız tezgaha alalım ve 2 dakika daha yoğuralım.
- Hamurumuzu yağlı kağıt serdiğimiz kalıba alalım ve üstünü kapatıp 1 saat mayalandıralım. Mayalanan hamurumuza hiç dokunmadan üzerine 1 kaşık unu eleyelim.
- Dilerseniz bıçak yardımıyla üzerine şekil verebilirsiniz. 10 dakika daha mayalandıktan sonra önceden ısıtılmış 200 derece fırında 40 dakika kızarana kadar pişirelim.
- Pişen ekmeğimizi 15-20 dakika sıcaklığı çıktıktan sonra dilimleyebiliriz. Afiyet olsun????.