Cevizli Çıtır Kurabiye Tanımı İçin Materyaller
- 1 paket margarin yada tereyağı (Oda sıcaklığında)
- 4 yemek kaşığı toz şeker
- Yarım su bardağı hindistan cevizi
- Yarım su bardağı kadar ceviz
- 3 yumurtanın sarısı (Beyazları dışına)
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Aldığı kadar un
Cevizli Çıtır Kurabiye Tanımı Yapılışı
- Tereyağı ve şekeri karıştırıyoruz.
- Un hariç öteki materyalleri de ekleyip tekrar karıştırıyoruz.
- Azar azar un ekleyerek ele yapışmayan hamur elde ediyoruz.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde modüller koparıp yuvarlıyoruz.
- Hamurları evvel yumurta akına bandırıp sonra iri çekilmiş cevize bandırıyoruz ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine diziyoruz.
- 180° fırında üzerleri pembeleşinceye kadar pişiriyoruz. Denetimli pişirin üzerleri çok fazla kızarmayacak.