Cevizli Ekmek Tarifi Resimli
Resimli Cevizli Ekmek Tarifi
Cevizli Ekmek Tarifi
imagescevizliekmektarifiresimli5ad43cacf032f
Cevizli Ekmek
Malzemeler:
1 bardak beyaz un
2 bardak tam buğday unu
1 dolu tatlı kaşığı instant kuru maya
1½ tatlı kaşığı tuz
1¼ bardak su, oda sıcaklığında
1 silme corba kaşığı tereyağı, yumuşak
1 corba kaşığı zeytinyağı
¾ bardak cok iri kıyılmış ceviz
1 buyuk somun
Elde Yapılışı:
1 Eğer elle yapıyorsanız beyaz unu ve tam buğday ununu, tuzu ve kuru mayayı geniş bir kapta karıştırın Oda sıcaklığındaki suyu, tereyağını ve zeytinyağını ilave ederek hamurunuzu 10 dakika yoğurun Hamurunuz yumuşak ve kolay şekil verilecek kıvamda olacaktır
2 Eğer mikser ile yapıyorsanız, mikserinize hamur yoğurma aparatını taktıktan sonra beyaz unu ve tam buğday ununu, tuzu ve kuru mayayı mikser kabına alin Oda sıcaklığındaki suyu, tereyağını ve zeytinyağını ilave ederek hamurunuzu 67 dakika yoğurun Hamurunuz yumuşak ve kolay şekil verilecek kıvamda olacaktır
3 Hamurunuzu evin ılık bir yerinde 1 saat mayalanmaya bırakın
4 Cevizi ekleyip malzemelerin iyice karışması icin 23 dakika daha yoğurun
5 Hazırladığınız hamuru mutfak tezgahı uzerinde iki elinizle yuvarlayarak haline getirin İyice unlanmış fırın tepsisine yerleştirin ve 1 saat daha kabarması icin bekletin Ekmeğinizin uzerine keskin bir bıcakla bir artı cizin
6 Onceden ısıtılmış 220 derece fırında yaklaşık 30 dakika, ya da ustu iyice kızarana kadar pişirin
Makinede Yapılışı:
1 Makinenin ekmek pişirme haznesini mutfak tezgahına alıp pervaneyi takın Makineyle birlikte gelen kap ve kaşık olculerini kullanarak, hazneye ilk olarak suyu ve zeytinyağını koyun Unları bir kaşıkla serperek suyu ortecek şekilde ilave edin Tuzu ve yumuşatılmış tereyağını unların hemen ustune haznenin farklı koşelerine yerleştirin Unların ortasında kucuk bir cukur acıp icine mayayı serpiştirin
2 Ekmek haznesini makineye yerleştirip kapağını kapayın
3 Tahıl ekmek, 500 gram, acık kızarıklık seviyesini secerek makineyi calıştırın
4 Programın ilk 510 dakikasinda makinenin kapağını acıp malzemelerin iyice karışmış olduğunu kontrol edin Eğer karışmamış malzeme varsa plastik bir spatula ile karışmasına yardım edin
5 10 dakika sonra hamurun yapısını kontrol edin Hamurun kulak memesinden daha da yumuşak olması gereklidir Hamurunuz cok kuru ve sert olmuşsa birkac kaşık su ilave ederek yumuşacık bir hamur elde etmelisiniz Eğer cıvık olmuşsa birkac kaşık un gerekebilir
6 Yoğurma aşamasında ek malzeme sinyalinden hemen sonra cevizleri ekleyin
7 Pişme sinyalinden 5 dakika sonra, kalın bir fırın eleni kullanarak hazneyi makineden cıkarın Ekmeği plastik bir bıcak yardımıyla kenarlardan ayırıp bir soğutma teline veya ızgara uzerine alın 3040 dakika beklettikten sonra kesin
Resimli Cevizli Ekmek Tarifi
Cevizli Ekmek Tarifi
imagescevizliekmektarifiresimli5ad43cacf032f
Cevizli Ekmek
Malzemeler:
1 bardak beyaz un
2 bardak tam buğday unu
1 dolu tatlı kaşığı instant kuru maya
1½ tatlı kaşığı tuz
1¼ bardak su, oda sıcaklığında
1 silme corba kaşığı tereyağı, yumuşak
1 corba kaşığı zeytinyağı
¾ bardak cok iri kıyılmış ceviz
1 buyuk somun
Elde Yapılışı:
1 Eğer elle yapıyorsanız beyaz unu ve tam buğday ununu, tuzu ve kuru mayayı geniş bir kapta karıştırın Oda sıcaklığındaki suyu, tereyağını ve zeytinyağını ilave ederek hamurunuzu 10 dakika yoğurun Hamurunuz yumuşak ve kolay şekil verilecek kıvamda olacaktır
2 Eğer mikser ile yapıyorsanız, mikserinize hamur yoğurma aparatını taktıktan sonra beyaz unu ve tam buğday ununu, tuzu ve kuru mayayı mikser kabına alin Oda sıcaklığındaki suyu, tereyağını ve zeytinyağını ilave ederek hamurunuzu 67 dakika yoğurun Hamurunuz yumuşak ve kolay şekil verilecek kıvamda olacaktır
3 Hamurunuzu evin ılık bir yerinde 1 saat mayalanmaya bırakın
4 Cevizi ekleyip malzemelerin iyice karışması icin 23 dakika daha yoğurun
5 Hazırladığınız hamuru mutfak tezgahı uzerinde iki elinizle yuvarlayarak haline getirin İyice unlanmış fırın tepsisine yerleştirin ve 1 saat daha kabarması icin bekletin Ekmeğinizin uzerine keskin bir bıcakla bir artı cizin
6 Onceden ısıtılmış 220 derece fırında yaklaşık 30 dakika, ya da ustu iyice kızarana kadar pişirin
Makinede Yapılışı:
1 Makinenin ekmek pişirme haznesini mutfak tezgahına alıp pervaneyi takın Makineyle birlikte gelen kap ve kaşık olculerini kullanarak, hazneye ilk olarak suyu ve zeytinyağını koyun Unları bir kaşıkla serperek suyu ortecek şekilde ilave edin Tuzu ve yumuşatılmış tereyağını unların hemen ustune haznenin farklı koşelerine yerleştirin Unların ortasında kucuk bir cukur acıp icine mayayı serpiştirin
2 Ekmek haznesini makineye yerleştirip kapağını kapayın
3 Tahıl ekmek, 500 gram, acık kızarıklık seviyesini secerek makineyi calıştırın
4 Programın ilk 510 dakikasinda makinenin kapağını acıp malzemelerin iyice karışmış olduğunu kontrol edin Eğer karışmamış malzeme varsa plastik bir spatula ile karışmasına yardım edin
5 10 dakika sonra hamurun yapısını kontrol edin Hamurun kulak memesinden daha da yumuşak olması gereklidir Hamurunuz cok kuru ve sert olmuşsa birkac kaşık su ilave ederek yumuşacık bir hamur elde etmelisiniz Eğer cıvık olmuşsa birkac kaşık un gerekebilir
6 Yoğurma aşamasında ek malzeme sinyalinden hemen sonra cevizleri ekleyin
7 Pişme sinyalinden 5 dakika sonra, kalın bir fırın eleni kullanarak hazneyi makineden cıkarın Ekmeği plastik bir bıcak yardımıyla kenarlardan ayırıp bir soğutma teline veya ızgara uzerine alın 3040 dakika beklettikten sonra kesin