elektronikci
FD Üye
Cevizli Elma Dolgulu (Kıyır Kurabiye) Tarifi İçin Malzemeler
- 150 gram margarin
- 2 adet yumurta 1 ini beyazı üzerine
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1.5 çay bardağı pudra şekeri
- 1 çorba kaşığı sirke
- 1 çorba kaşığı tepeli nişasta
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 3.5 su bardağı un dikkatli ekleyin
- 2 büyük kırmızı elma
- 1 çay bardağı iri kırılmış ceviz
- 1 çay kaşığı tarçın
Cevizli Elma Dolgulu (Kıyır Kurabiye) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Önce iç harcını yapmakla başlayalım kurabiyeye soğuması için.
- Elmaları yıkayıp kabuklarını soymadan rendenin iri tarafıyla rendeleyelim.
- Elmaları soymuyoruz bu iç harcına kırmızı şahane bir renk vermesi için.
- Rendelediğimiz elmaları tavaya koyup üzerine 2 yemek kaşığı şeker koyup ocakta orta ateşte pişiriyoruz pişdikten sonra içine ceviz ve tarçını ekleyip karıştıralım ve soğumaya bırakalım.
- Harcımız soğurken hamurunu yapıyoruz arada iç harcını karıştıralım çabuk soğuması için.
- Bir kabın içine yumurtanın birinin beyazını alıp diğerlerini kıralım un hariç tüm malzemeleri ilave edip karıştıralım.
- Unu dikkatli ekleyerek yumuşak ele yapışmayan bir hamur yapıyoruz.
- Hamurdan cevizden biraz bütün büyük parçalar koparıp elimizle yuvarlak şekil verelim.
- 8 içine yaptığımız elma harcından koyup poğaça gibi bastırmadan kapatalım.
- Hamur bitene kadar aynı işlemi uyguluyoruz.
- 9 üzerine yumurta akını fırçayla sürelim ve kırılmış ceviz koyup tamamlayalım.
- 10 önceden ısıtılmış fırında 180 derecede dikkatli pişiriyoruz.
- Pişdikten sonra üzerine pudra şekeri dökerek servis yapabilirsiniz.Afiyet olsun.