Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Cevizli Ev Baklavası

Cevizli Ev Baklavası
0
104

yasuo

FD Üye
Katılım
Şub 14, 2021
Mesajlar
21,219
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
75
cevizli-ev-baklavasi-8.jpg

Cevizli Mesken Baklavası Tanımı İçin Materyaller

  • 1 yumurta
  • 1 çay bardağı sıvı yağ  Kullandığım bardak ölçüsü 125 ml
  • 1 çay bardağı ılık su
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 tutam tuz
  • 7.5 çay bardağı un ( dikkatli ekleyin )
  • Hamuru açmak için buğday nişastası
İçi için;
  • 400 gr iri kıyılmış ceviz içi
  • 1 çorba kaşığı toz şeker
Üzerine gezdirmek için;
  • 250 gr tereyağı
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
Şerbeti için;
  • 4 su bardağı şeker
  • 4 su bardağı su
  • 1 dilim limon

Cevizli Konut Baklavası Tanımı Yapılışı

  1. Hamur materyallerini yoğuralım, unu yavaş yavaş ek edin. Yumuşak hamur elde edinceye kadar un eği yapın ( un kalitesine nazaran un ölçüsü değişecektir).
  2. Güzelce yoğurduğumuz hamuru 12 bezeye bölelim ve 30 dakika kadar dinlendirelim.
  3. Tek tek tabak büyüklüğünde, bol nişasta ile açalım ve üst üste koyalım ve 6 şar 6 şar açalım.
  4. Tepsimize serelim kenarları kesip tekrar tepsiye serelim.
  5. Orta katlara ceviz serpelim ve kalan hamuru da tıpkı formda açalım tıpkı halde ortalara ceviz serpelim ve istediğiniz formda keskin bir bıçakla dilimleyin.
  6. Üzeri için tereyağı ( eritilmiş, üzerindeki köpük kısmı alınacak ) ve sıvı yağını gezdirelim.
  7. Evvelce ısıtılmış 180 derece fırında 50 dakika olacak formda denetimli bir formda güzelce pişirelim ????.
  8. Fırından fırına farklılık gösterebilir bu yüzden ortaları hamur kalmayacak altı kızaracak halde güzelce pişirin.
  9. Şerbeti hazırlayın kaynamaya başlayınca 10 dakika falan kaynatın ve soğumaya bırakın.
  10. Baklava fırından çıktıktan 8 dakika falan sonra şerbet ile buluşturulur.Afiyet olsun ♥️.
 

Similar threads

Cevizli Ev Baklavası Tarifi İçin Malzemeler 250 gram margarin (Eritilecek) yada tereyağı1 tane yumurta1 su bardağı sütYarım su bardağı yoğurt1 yemek kaşığı limon suyu1 yemek kaşığı sirke1 paket kabartma tozuAldığı kadar un (Yumuşak bir kıvam olacak)Tuz Arasına koymak için; Ceviz Üzerine dökmek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
33
Ev Baklavası Tanımı İçin Malzemeler 1 adet yumurta1 çay bardağı yoğurt1 çay bardağı süt1 çay bardağı sıvı yağ1 paket kabartma tozu1 tatlı kaşığı sirke1 çimdik tuzAldığı kadar un Arası için Ceviz Açmak için Nişasta Üzeri için 150 gram margarin ve 150 gram tereyağı Şerbeti için 4 su bardağı şeker5...
Cevaplar
0
Görüntüleme
33
Cevizli Ev Baklavası Tarifi İçin Malzemeler 1 adet yumurtaYarım su bardağı suYarım çay bardağı sıvı yağ1 yemek kaşığı yoğurt1 yemek kaşığı sirkeYarım paket kabartma tozuYarım çay kaşığı tuz2-2,5 su bardağı un Ara katlar ve üzeri için; 100 gr tereyağ1 su bardağı sıvı yağ İçine; 1,5 su bardağı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
38
Konut Baklavası Tanımı İçin Materyaller 1 çay bardağı yoğurt1 çay bardağı sıvı yağ1 çay bardağı süt1 çay bardağı ılık su1 çay kaşığı limon suyuBir fiske tuz1 adet yumurtaYarım çay kaşığı kabartma tozu8-9 bardak un (dikkatli ekleyin sert olmasın) Üzeri için : 250 gram tereyağYarım çay bardağı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
35
Anne Mesken Baklavası Tanımı İçin Materyaller 2 yumurta1 kahve fincan yoğurt1 kahve fincanı süt1 kahve fincanı sıvı yağ1 yemek kaşığı sirke1 çay kaşığı ucu kadar tuzAldığı kadar un Açmak için; 1 paket buğday nişastası1 çay bardağı un İçi için; 3 su bardağı çekilmiş ceviz Şerbeti için; 4 su...
Cevaplar
0
Görüntüleme
37
858,496Konular
982,363Mesajlar
30,220Kullanıcılar
bulut0910Son üye
Üst Alt