
Cevizli Mesken Baklavası Tanımı İçin Materyaller
- 1 yumurta
- 1 çay bardağı sıvı yağ Kullandığım bardak ölçüsü 125 ml
- 1 çay bardağı ılık su
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 tutam tuz
- 7.5 çay bardağı un ( dikkatli ekleyin )
- Hamuru açmak için buğday nişastası
- 400 gr iri kıyılmış ceviz içi
- 1 çorba kaşığı toz şeker
- 250 gr tereyağı
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 4 su bardağı şeker
- 4 su bardağı su
- 1 dilim limon
Cevizli Konut Baklavası Tanımı Yapılışı
- Hamur materyallerini yoğuralım, unu yavaş yavaş ek edin. Yumuşak hamur elde edinceye kadar un eği yapın ( un kalitesine nazaran un ölçüsü değişecektir).
- Güzelce yoğurduğumuz hamuru 12 bezeye bölelim ve 30 dakika kadar dinlendirelim.
- Tek tek tabak büyüklüğünde, bol nişasta ile açalım ve üst üste koyalım ve 6 şar 6 şar açalım.
- Tepsimize serelim kenarları kesip tekrar tepsiye serelim.
- Orta katlara ceviz serpelim ve kalan hamuru da tıpkı formda açalım tıpkı halde ortalara ceviz serpelim ve istediğiniz formda keskin bir bıçakla dilimleyin.
- Üzeri için tereyağı ( eritilmiş, üzerindeki köpük kısmı alınacak ) ve sıvı yağını gezdirelim.
- Evvelce ısıtılmış 180 derece fırında 50 dakika olacak formda denetimli bir formda güzelce pişirelim ????.
- Fırından fırına farklılık gösterebilir bu yüzden ortaları hamur kalmayacak altı kızaracak halde güzelce pişirin.
- Şerbeti hazırlayın kaynamaya başlayınca 10 dakika falan kaynatın ve soğumaya bırakın.
- Baklava fırından çıktıktan 8 dakika falan sonra şerbet ile buluşturulur.Afiyet olsun
.