Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Cevizli Ev Baklavası

Cevizli Ev Baklavası

elektronikci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,347
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69
cevizli-ev-baklavasi-1.jpg

Cevizli Ev Baklavası Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gram margarin (Eritilecek) yada tereyağı
  • 1 tane yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un (Yumuşak bir kıvam olacak)
  • Tuz
Arasına koymak için;
  • Ceviz
Üzerine dökmek için;
  • 250 gram margarin yada tereyağı
Şerbeti için;
  • 5 bardak şeker
  • 5 bardak su
  • Bir kaç damla limonsuyu

Cevizli Ev Baklavası Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. İlk etapta şerbetimizi hazırlamakla başlayalım. Tenceremizin içerisine şeker ve suyu ekleyip hafif koyulaşana kadar kaynatalım ve indirmeye yakında 1-2 damla limon suyu damlatalım ve ocaktan alalım soğumaya bırakalım.
  2. Yoğurma kabımızın içerisine hamur malzemelerini ekleyip yoğuralım.
  3. Hamuru yoğurduktan sonra küçük bezeler alalım.
  4. Hamuru açmak için aralarına nişasta koyarak, bezelerden tepsi büyüklüğünde yufkalar açalım. 4 er yada 5’er olmak üzere üst üste koyarak açalım.
  5. Açtığımız yufkaların arasına, iki kerede yada üç kerede ceviz serpelim. Yufka açma işlemi bittikten sonra baklava dilimi olarak yada küçük kareler olarak keselim.
  6. Tavada sıvı yağı ve tereyağı kısık ateşte 7-8 dakika ocakta tutalım. İyice ısınan sıvı yağı baklavanın üzerine gezdirelim.
  7. 180 derecelik fırında kontrollü bir şekilde kızarana kadar pişirelim.
  8. Pişen baklavamızı ilk sıcaklığı gittikten sonra soğuyan şerbet ile birleştirelim. Afiyet olsun….
Cevizli Ev Baklavası Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Cevizli Mesken Baklavası Tanımı İçin Materyaller 1 yumurta1 çay bardağı sıvı yağ  Kullandığım bardak ölçüsü 125 ml1 çay bardağı ılık su1 çay bardağı yoğurt1 yemek kaşığı sirke1 çay kaşığı kabartma tozu1 tutam tuz7.5 çay bardağı un ( dikkatli ekleyin )Hamuru açmak için buğday nişastası İçi için...
Cevaplar
0
Görüntüleme
104
Cevizli Ev Baklavası Tarifi İçin Malzemeler 1 adet yumurtaYarım su bardağı suYarım çay bardağı sıvı yağ1 yemek kaşığı yoğurt1 yemek kaşığı sirkeYarım paket kabartma tozuYarım çay kaşığı tuz2-2,5 su bardağı un Ara katlar ve üzeri için; 100 gr tereyağ1 su bardağı sıvı yağ İçine; 1,5 su bardağı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
38
Ev Baklavası Tanımı İçin Malzemeler Tarif orta uzunluk tepsiler için; 2 adet yumurta1 paket kabartma tozu2 yemek kaşığı sirkeBir fiske tuzYarım su bardağı sütYarım su bardağı yoğurt250 gr tereyağı yahut margarin (ben @orkideyaglari bitkisel kullandım)Aldığı kadar un (Kulak göğsü kıvamında bir...
Cevaplar
0
Görüntüleme
24
Konut Baklavası Tanımı İçin Gereçler Şerbeti için : 3,5 su bardağı şeker4,5 su bardağı su1-2 damla taze limon Baklava için : 1 paket baklavalık yufka (800 gr)1 paket margarin (200gr)1 su bardağında bir parmak eksik sıvı yağ1,5 su bardağı ceviz Üzeri için : Ceviz Mesken Baklavası Tanımı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
36
Ev Baklavası Tanımı İçin Malzemeler 1 adet yumurta1 çay bardağı yoğurt1 çay bardağı süt1 çay bardağı sıvı yağ1 paket kabartma tozu1 tatlı kaşığı sirke1 çimdik tuzAldığı kadar un Arası için Ceviz Açmak için Nişasta Üzeri için 150 gram margarin ve 150 gram tereyağı Şerbeti için 4 su bardağı şeker5...
Cevaplar
0
Görüntüleme
33
858,496Konular
982,349Mesajlar
30,213Kullanıcılar
vitaliySon üye
Üst Alt