elektronikci
FD Üye

Cevizli Ev Baklavası Tarifi İçin Malzemeler
- 250 gram margarin (Eritilecek) yada tereyağı
- 1 tane yumurta
- 1 su bardağı süt
- Yarım su bardağı yoğurt
- 1 yemek kaşığı limon suyu
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 paket kabartma tozu
- Aldığı kadar un (Yumuşak bir kıvam olacak)
- Tuz
- Ceviz
- 250 gram margarin yada tereyağı
- 5 bardak şeker
- 5 bardak su
- Bir kaç damla limonsuyu
Cevizli Ev Baklavası Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk etapta şerbetimizi hazırlamakla başlayalım. Tenceremizin içerisine şeker ve suyu ekleyip hafif koyulaşana kadar kaynatalım ve indirmeye yakında 1-2 damla limon suyu damlatalım ve ocaktan alalım soğumaya bırakalım.
- Yoğurma kabımızın içerisine hamur malzemelerini ekleyip yoğuralım.
- Hamuru yoğurduktan sonra küçük bezeler alalım.
- Hamuru açmak için aralarına nişasta koyarak, bezelerden tepsi büyüklüğünde yufkalar açalım. 4 er yada 5’er olmak üzere üst üste koyarak açalım.
- Açtığımız yufkaların arasına, iki kerede yada üç kerede ceviz serpelim. Yufka açma işlemi bittikten sonra baklava dilimi olarak yada küçük kareler olarak keselim.
- Tavada sıvı yağı ve tereyağı kısık ateşte 7-8 dakika ocakta tutalım. İyice ısınan sıvı yağı baklavanın üzerine gezdirelim.
- 180 derecelik fırında kontrollü bir şekilde kızarana kadar pişirelim.
- Pişen baklavamızı ilk sıcaklığı gittikten sonra soğuyan şerbet ile birleştirelim. Afiyet olsun….