Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Cevizli Fetir (Kahvaltının Vazgeçilmezi)

Cevizli Fetir (Kahvaltının Vazgeçilmezi)
0
39

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
cevizli-fetirkahvaltinin-vazgecilmezi.jpg

Cevizli Fetir (Kahvaltının Vazgeçilmezi) Tanımı İçin Materyaller

  • 2 kg un
  • 2 yumurta (akı içine sarısı üstüne)
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı zeytinyağı
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 4 küp şeker
  • 1 paket yaş maya
  • 1 su bardağı süt
  • Aldığı kadar su
İçine;
  • Çekilmiş ceviziçi
Üzerine;
  • Yumurta sarısı
  • Çörek otu

Cevizli Fetir (Kahvaltının Vazgeçilmezi) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Püf noktası: bu pişerken kabarmayacak ince olacak hamuru yapıp kapattıktan sonra üzerini hafif çatalla deleceğiz ki hamur çok kabarmasın.
  2. Ilık suda şeker eritilir ,içine yaş maya ek edilir ve köpürmesi beklenir.
  3. Yoğurma kabına ılık süt ,sıvı yağ ,zeytinyağ koyulur.
  4. Köpüren maya da ek edilip karıştırılır .
  5. Daha sonra un dökülür aldığı kadar ılık su konulur .
  6. Hamurun kıvamı yumuşak ele yapışan bir hamur olacak .
  7. Bu ölçüde 20 adet getir yaptım arttırıp azaltmak size kalmış.
  8. Hamur mayalanmaya bırakılır en az 40 dk daha sonra mayalanan hamurun havası alınır yoğurulur.
  9. 20 adet avuç içinden biraz büyük bezeler alınır hepsi eşit olacak biçimde küçük tatlı tabağı boyutunda elimizle hamuru açıyoruz.
  10. Ortasına robottan incecik çekilmiş ceviz içini koyup elimizle bastırıyoruz .
  11. Sonra önümüze gelen kısımdan olmazda başka kısımdan katlamaya başlıyoruz.
  12. Ucuna gelince uzunlamasına katlıyoruz.
  13. Elimizle bastıra bastıra 2 tık büyütüyoruz hamuru daha sonra fırın tepsisine yerleştiriyoruz.
  14. Benim fırın tepsi 6 adet aldı üzerine yumurta sarısı ve pekmez  sürüp çörek otu atıyoruz.
  15. Püf nokta :çörek otunun piştikten sonra düşmesini dökülmesini istemiyorsanız yumurta sürdükten sonra çörek otunu serptiniz daha sonra tekrar fırça ile üzerinden geçin yapışır ve dökülmez.
  16. Evvelden ısıtılmış 210 derecede kızarana kadar pişiriyoruz, deneyenlere afiyet olsun yorum ve fotoğraflarınızı bekliyorum.
 
858,505Konular
982,706Mesajlar
33,054Kullanıcılar
yazsoyamanSon üye
Üst Alt