Cevizli Fıstıklı Tel Kadayıf Tatlısı (Puf Noktalarıyla) Tarifi İcin Malzemeler
*500 gr tel kadayıf
*200 gram tereyağı
*22,5 su bardağı ceviz ve antep fıstığı karışımı (Dilerseniz fıstık koymadan cevizlide olur)
Şerbeti icin
*4 su bardağı şeker
*4,5 su bardağı su
*Ceyrek limon
Cevizli Fıstıklı Tel Kadayıf Tatlısı (Puf Noktalarıyla) Tarifi Yapılışı Daha once yaptığınız kadayıflar hamur oluyorsa bu lezzetli tarifi mutlaka denemenizi tavsiye ederim Buyurun hazırlanışına gecelim
1
*Oncelikle şerbet malzemelerini bir tencereye alalım
*Kaynamaya başladıktan sonra 1520 dakika yuksek ateşte kaynatıp ocaktan alın ve soğumaya bırakın
*Kadayıfları geniş bir kaba alalım elimizle tiftikleyerek acalım
*Yakmadan erimiş ılık tereyağını kadayıfın uzerine dokelim ve iyice karıştıralım
*Elimizle kadayıfı ikiye bolerek yarısını dikdortgen buyuk borcama yerleştirelim ve bir bardak veya duz bir tabak yardımıyla iyice bastırarak duzleşmesini sağlayalım
*Uzerine ceviz fıstık karışımını serpelim
*Kalan diğer kadayıfı da aynı bastırma işlemini yaparak uzerine ekleyelim
*Onceden ısıtılmış 200 derece fırında altı ustu kızarıncaya kadar pişirelim
*İlk sıcağı cıkan kadayıfı aynı olcude bir kaba ters cevirelim (iki tane borcam yoksa aynı işlemi tepsiyle de yapabilirsiniz)soğuğa yakın ılık tatlımızın uzerine soğuk şerbeti dokelim
*34 saat kadar dinlendirip servis edebilirsiniz (şerbet soğuk olurmu demeyin kadayıfı cok seven biri olarak hep hayal kırıklığı yaşıyordum kendi denediğim yontem olan soğuk şerbetle mukemmel bir kadayıf yapıyorum şerbetli ama hamur olmayan muhteşem bir tarif) afiyet olsun
*500 gr tel kadayıf
*200 gram tereyağı
*22,5 su bardağı ceviz ve antep fıstığı karışımı (Dilerseniz fıstık koymadan cevizlide olur)
Şerbeti icin
*4 su bardağı şeker
*4,5 su bardağı su
*Ceyrek limon
Cevizli Fıstıklı Tel Kadayıf Tatlısı (Puf Noktalarıyla) Tarifi Yapılışı Daha once yaptığınız kadayıflar hamur oluyorsa bu lezzetli tarifi mutlaka denemenizi tavsiye ederim Buyurun hazırlanışına gecelim
1
*Oncelikle şerbet malzemelerini bir tencereye alalım
*Kaynamaya başladıktan sonra 1520 dakika yuksek ateşte kaynatıp ocaktan alın ve soğumaya bırakın
*Kadayıfları geniş bir kaba alalım elimizle tiftikleyerek acalım
*Yakmadan erimiş ılık tereyağını kadayıfın uzerine dokelim ve iyice karıştıralım
*Elimizle kadayıfı ikiye bolerek yarısını dikdortgen buyuk borcama yerleştirelim ve bir bardak veya duz bir tabak yardımıyla iyice bastırarak duzleşmesini sağlayalım
*Uzerine ceviz fıstık karışımını serpelim
*Kalan diğer kadayıfı da aynı bastırma işlemini yaparak uzerine ekleyelim
*Onceden ısıtılmış 200 derece fırında altı ustu kızarıncaya kadar pişirelim
*İlk sıcağı cıkan kadayıfı aynı olcude bir kaba ters cevirelim (iki tane borcam yoksa aynı işlemi tepsiyle de yapabilirsiniz)soğuğa yakın ılık tatlımızın uzerine soğuk şerbeti dokelim
*34 saat kadar dinlendirip servis edebilirsiniz (şerbet soğuk olurmu demeyin kadayıfı cok seven biri olarak hep hayal kırıklığı yaşıyordum kendi denediğim yontem olan soğuk şerbetle mukemmel bir kadayıf yapıyorum şerbetli ama hamur olmayan muhteşem bir tarif) afiyet olsun