Cevizli Gofret Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 1 paket margarin veya tereyağ (250 gr)
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı mısır nişastası
- Yarım su bardağı toz şeker
- Yarım su bardağı pudra şekeri
- 1 yemek kaşığı sirke (üzüm sirkesi kullandım)
- 1 paket vanilya
- Yarım paket kabartma tuzu
- 1 su bardağı ceviz
- Un
Cevizli Gofret Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle bir buçuk su bardağı unumuzu tavamıza alarak kavurmaya başlayalım.
- Hafif kokusu çıkmaya başladığında bir su bardağı rondodan çektiğimiz cevizi de ekleyerek bir iki dakika daha kavurup altını kapatalım ve bir tepsiye alarak soğumaya bırakalım.
- Diğer malzemelerimizi yoğurma kabımıza alarak karıştıralım (mikserle de çırpabilirsiniz )
- Daha sonra üzerine kavurduğumuz un ve ceviz karışımımızı da ekleyelim.
- Üzerine un eklemeye devam ederek kulak memesi yumuşaklığında güzel bir hamur elde edelim. Dilediğimiz şekli vererek tepsimize alalım.
- Önceden ısıtılmış 170° fansız fırında pembe bir renk alana dek pişirelim ve dilediğimiz gibi süsleyerek servise hazır hale getirelim.