Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Cevizli Gülaç Tarifi

Cevizli Gülaç Tarifi
0
53

tekin

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,427
Etkileşim
0
Puan
36
Yaş
96
F-D Coin
95
cevizli-gulac-tarifi.jpg

Cevizli Gülaç Tarifi İçin Malzemeler

  • 10 yaprak güllaç
  • 1,5 litre süt
  • 2 su bardağı şeker
  • çekilmiş ceviz
  • 2 yemek kaşığı gül suyu (İsteğe göre)
Üzeri için;
  • Ceviz
  • Toz antep fıstığı (İstediğinizi kullanabilirsiniz evinizde hangisi varsa )

Cevizli Gülaç Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Güllaç tatlısını yapmak için; öncelikle süt ve şekeri tencereye alarak ısıtıyoruz, şekerler tamamen erisin.
  2. Daha sonra, sütü oda sıcaklığında ılınmaya bırakıyoruz. Süt kaynar olursa tatlınız hamur olur o nedenle el yakmayacak şekilde olmalı sonra tatlıyı tepsiye döşüyoruz.
  3. Güllaç yaprağının parlak kısmı üste gelecek şekilde derince bir tepsiye koyuyoruz.
  4. Üzerine her yanı ıslanacak şekilde bir iki kepçe süt döküyoruz.
  5. Beş güllaç yaprağı için aynı işlemi tekrarlayalım ve.
  6. Katı da ıslattıktan sonra bu kata ceviz serpelim ve üzerine diğer güllaç yapraklarını aynı şekilde ıslatarak serelim.
  7. Kalan şekerli sütten bir su bardağı kadar alalım.
  8. İçerisine 2 yemek kaşığı gül suyu ekleyip tatlının üzerine gezdirelim (Ben gül suyu kullanmadım siz isterseniz kullanabilirsiniz)
  9. Tatlıyı buz dolabında muhafaza ediniz.
  10. En az 2-3 saat dinlendirdikten sonra üzerini isteğe göre süsleyerek servis edebilirsiniz. Şimdiden deneyenlerin ellerine sağlık ☺️☺️ affiyet olsun.
Cevizli Gülaç Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,477Konular
981,295Mesajlar
29,562Kullanıcılar
omaromarcanSon üye
Üst Alt