![cevizli-havuc-dilimi-baklava.jpg](https://i.nefisyemektarifleri.com/2021/07/20/cevizli-havuc-dilimi-baklava.jpg)
Cevizli Havuç Dilimi Baklava Tanımı İçin Materyaller
- 18 adet baklavalık yufka (500 gr yaklaşım)
- 200 gram tereyağı
- 1,5 su bardağı kadar ceviz/antep fıstığı
- 2,5 su bardağı su
- 2,5 su bardağı toz şeker
- 4-5 damla limon suyu
- Servis İçin
- Kaymak
- Fıstık
Cevizli Havuç Dilimi Baklava Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle şerbeti için şeker ve su derin bir tencereye alınır. Kısık ateşte kaynatılır. Kaynadıktan sonra içerisine bir kaç damla limon suyu sıkılır. 10-15 dakika kadar kısık ateşte kaynatılır ve daha sonra ılıması için kenara alınır.
- Daha sonra cevizler iri olacak biçimde robottan geçirilir. Tereyağı eritilir, hafif bir kızgınlık kokusu alana kadar kısık ateşte bekletilir.
- Ocak kapatılır ve altındaki yağın tortusu gelmeyecek biçimde kaseye alınır. Birkaç dakika beklendikten sonra bir kaşık yardımıyla üzerindeki köpüğü alınır.
- Baklavalık yufkalar da yuvarlak borcamın tabanı boyutunda yuvarlak olacak biçimde kesilr. Toplamda 18 yuvarlak yufka ve arta kaln modüller olacaktr.
- Dizim kademesinde borcam yağlanır. 3 adet kesilen yuvarlak yufkaların ortalarına 1 tatlı k. Yağ sürülerek üst üste dizilr. Kalan kesimlerden ortalara yerleştirilir ve her birinin üzerine tereyağı sürmeye itina gösterilir.
- Tekrar bir 3 yufka yağlanarak dizilir. Tekrar üzerine modüllerden koyularak yağlanır. Tekrar 3 yufka ortasına tereyağı sürülerek dizilir.
- 9 yuvarlak kat tamamlandıktn sonra ceviz eşit formda yayılır. Kalan 9 yuvarlak yufkalara ve arta kalan kesimlere da tıpkı süreçler uygulanır. (en üste son 3 yufka dizilmesine itina gösterilir)
- En son bir bıçak yardımı ile kenarları içe gerçek bastırılır. Üçgen biçiminde kesilir ve üzerine kalan tereyağı sürülür. 160 derece fırında uygunca kuruyana kadar pişirilir. 1-1, 5 saat kadar.
- Ilık hale geldikten sonra şerbetlenir. Afiyet olsun (Borcamı yufkaların üzerine zıt çevirip biçimini verebilirsiniz. Kesilen yufkaların kurumaması için imal evresinde üzerine nemli bir bez ile koruma edebilirsiniz)
Not: eriyen tereyağının tabanındaki tortu ve üzerindeki köpüğü kullanılmayacak. (hem üzerinde makus bir imaj oluşturma da hem de tadını değiştirmektedir.)
Not: hazır yufkadan yapılan baklavalar günü birlik tüketilmesi gerekir, sonraki güne yumuşamaya başlayacaktır. bu sebeple baklavayı hazır hale getirip dolapta pişmiş/çiğ olarak koruma edebilir ve şerbetleyeceğiniz vakit fırınlayıp tazeleyebilirsiniz.