Cevizli Havuç Tarator Tanımı İçin Materyaller
- 5-6 adet havuç (isteğe nazaran arttırabilirsiniz)
- 1 su bardağı yoğurt (200 ml bardak)
- 2 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- Bir su bardağı dövülmüş ceviz
- Tuz
Cevizli Havuç Tarator Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle havuçlarımızı rendeliyoruz.
- Tavaya aldığımız sıvı yağda 10 dk kadar kavuruyoruz ( daha canlı kalsın isterseniz daha az kavurunuz havuçları) soğumaya bırakıyoruz.
- Sarımsakları rendeleyip yoğurt ve tuzu ekliyoruz.
- Soğuyan havuçlarımızı yoğurtla karıştırıp son olarak üzerine dövülmüş ceviz ekliyoruz afiyet olsun.